Sureler Fetih Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Fetih Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Fetih Suresi Hicretten 6 sene sonra inmiştir. Hudeybiye antlaşmasının ardından inen bir suredir. Faziletleri oldukça fazladır. Bu nedenle pek çok insan Fetih Suresinin faziletlerini merak etmektedir. Fetih suresi okumanın faziletleri (faydaları) ve sırları nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Fetih Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir

Fetih Suresi, Mekke'ye umre yapmak için giden Müslümanların umreyi yapamadan üzgün bir şekilde dönerken gönderilmiştir. Bu surede fetih ve zafer açık bir şekilde inananlara bildirilmektedir.

Haberin Devamı

Fetih Suresi Faziletleri Nelerdir?

Bir hadiste Fetih Suresini okuyan kişilerin Mekke'nin fethedilmesi esnasında Hz. Muhammed'in (SAV) yanında bulunmuş gibi olacağından bahsedilmektedir. Ramazan ayının ilk gecesi bu sureyi namazda okumaları durumunda Allah (cc) o kişiyi tüm bir yıl boyunca koruyacaktır.

Bir rivayete göre Fetih suresini okuyan kişiler meleklerin zikirlerinden ve teşbihlerinden nasiplerini almaktadır. Bunun yanında Hz. Muhammed'in Mekke fethedilirken bu sureyi sesli bir şekilde devesinin üzerinde okuduğu rivayet edilmektedir. Bunalımda ve çeşitli sıkıntılarda olan kişiler Fetih suresini okursa Allah (cc) o kişinin sıkıntılarını ve kederini giderecektir. Fetih suresinin Ramazan ayı içinde okunması okuyan kişilerin rızıklarının artmasına sebep olmaktadır.