Sureler İhlas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

İhlas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Mekke'de indirilen İhlâs Suresi, Kur'an-ı Kerim'in en kısa surelerinden bir tanesi olmaktadır ve tevhid inancının da en kısa ve öz ifadesi olarak nitelendirilmektedir. Sizin için İhlas suresinin faziletlerini ve sırlarını derledik.

İhlas Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir

 İhlas suresi Mekke dönemi içerisinde indirilmiştir. 4 ayetten oluşan, İhlas suresinde Allah'a anlatılmış olduğu biçimde inanan, tevhit inancını tam manasıyla benimsemiş ihlaslı bir mümin olacağı için sure bu şekilde isimlendirilmektedir.

Haberin Devamı

 İhlas Nedir?

 İhlas kelimesi, samimi olmak, dine içtenlik ile bağlanmak esaslarını Allah'ın rızasını kazanabilmek amacı ile uygulamak manasına gelmektedir.

 İhlas Suresinin Faziletleri ve Sırları Nelerdir?

 İhlas suresini hem sabah vakitlerinde hem de akşam vakitlerinde daimi olarak okumak kişiyi sıkıntılardan ya da sorunlarından kurtaracaktır ve belalara karşı da koruma altına alacaktır. Ayrıca her akşam evin içerisine girerken İhlas suresini okuyan kişilerin evlerine yoksulluk girmemektedir, bolluk bereket ortaya çıkmaktadır.

 Arife gününde İhlas suresinin okunması da hayırlı olan faziletlerden birisidir. O gün bütün günahların affedileceği de hadisler ile belirtilmiştir. Cuma namazı içerisinde İhlas suresini okumak bireyi 1 hafta boyunca kazlardan ve belalardan korumak için yeterli olmaktadır.