Sureler Vakıa Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Vakıa Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Mekke dönemi içerisinde nazil olmuş Vakıa suresi doksan altı ayetten meydana gelmektedir. Vakıa suresi manası ve Diyanet meali itibari ile kıyametin kopmasından ve sonrasında olacak olan dehşet verici durumlar kapsamında insanların içerisinde bulundukları gruplardan bahsetmektedir. Vakıa suresinin konusunu ve önemini sizin için derledik.

Vakıa Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

Vakıa suresi, büyük bir önemi olan ve çok sayıda fazileti bulunan Kur’an içerisinde yer alan surelerden bir tanesini oluşturmaktadır.

Vakıa Suresinin Konusu Nedir?

Kıyamet gününün gerçekliği konusunda asla şüphe duyulmaması gerektiği uyarısı ile başlayan Fetih suresinde geniş şekilde cennet ve cehennem tasvirlerinin yapıldığı görülmektedir. Allah Teâlâ’nın kudretinin ispatlarından örnekler verilmektedir. Kur’an’ın Allah nezdinde indirilmiş olduğuna ve bunun kişiler için çok büyük bir nimet olduğuna da dikkat çekilmektedir.

Vakıa Suresi Anlamı ve Önemi Nedir?

Vakıa suresi ismini birinci ayette geçmekte olan “elvâkı’a” sözcüğünden almıştır. Vakıa, gerçekleşebilen, meydana gelen olay manasına gelmektedir. İçerik açısından bakıldığında ise kıyameti ifade ettiği görülmektedir. Peygamberimiz, “Vakıa suresini kim her gece boyunca okur ise ona fakirlik bulaşmaz” şeklinde ifade ederek Vakıa surenin önemine değinmiştir.