Siyaset Akar: Asla teslim olmayacaksınız

Akar: Asla teslim olmayacaksınız

14.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na (KHO) girişinin 123’üncü yıl dönümü kutlandı.

Akar: Asla teslim olmayacaksınız

ANKARA Milliyet - Kara Harp Okulu’nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile davetliler katıldı. Geleneksel yoklamanın yaptırıldığı törende, sıra Atatürk’ün öğrencilik dönemindeki apolet numarası 1283’e geldiğinde tüm Harbiyeliler geleneklere uygun olarak ayağa kalkarak “İçimizde” diye haykırdı.

Haberin Devamı

‘Yakından takip ediyoruz’

Törende konuşan Akar, dünyadaki ve bölgedeki gelişmeleri yakinen takip ettiklerini belirtti. Bir milletin vatanını ancak o milletin evlatlarının, ordusunun koruyacağını belirten Akar, “Ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla mücadele edeceksiniz. Tüfekle, tankla, uçakla, gemilerimizle en üst teknoloji kullanılarak ancak gerektiğinde taşla, sopayla, kazmayla, kürekle mücadele edecek asla teslim olmayacaksınız. ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadele etmek sizin en temel vasfınız olacak” dedi.