Siyaset Altınok kavgası

Altınok kavgası

18.02.2009 - 00:15 | Son Güncellenme:

AKP’de Gökçek ile uzun süredir gerginlik yaşayan Keçiören Belediye Başkanı Altınok, belediye meclisi üyeliği için istediği isimlerin çizilmesi üzerine adaylıktan çekildi. Kulislerde Altınok’un ‘özel görüntüler’ nedeniyle adaylıktan çekildiği iddiası yayıldı

Altınok kavgası

AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un belediye meclisi üye listelerinin belirlenmesinde yaşanan sıkıntıyı gerekçe göstererek belediye başkan adaylığından son anda çekilmesi, iktidar partisinde büyük tartışma yarattı.
Bağımsız aday olmak üzere başvurmaya giderken, bir kabine üyesinin ikna telefonuyla bundan vazgeçtiği belirtilen Altınok’un adaylıktan çekilmesine “bir kadınla özel görüntülerini içeren CD’nin” neden olduğu iddiaları gündeme geldi. Adaylıktan çekilmesinin ardından Altınok’u Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aradığı ortaya çıktı.
Melih Gökçek ile bir süredir büyük gerginlik yaşayan, son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığını Gökçek’e kaptıran Altınok, önceki gece AKP’nin Keçiören Belediyesi başkan adaylığından çekildi. Altınok’un aynı gece AKP Genel Merkezi’ne, hakkında ortaya sürülen CD konusundaki yakınmalarını aktardığı ve yalnız bırakılmamasını istediği, ancak beklediği desteği alamadığı öğrenildi. Altınok, Milliyet’e “özel görüntü” iddiasını bir “komplo” olarak niteleyerek kesin dille yalanladı.

Kravatlı çete ve keneler
Altınok, dün adaylık için ilçe seçim kurullarına başvuru süresinin dolmasına yaklaşık 1 saat kala düzenlediği basın toplantısında “Eğilenlerden ve bükülenlerden, ikbal ve istikbal gördüğü zaman dizinin üstüne çökenlerden olmadık. Gören gözler var görmüyor, kulaklar var duymuyor, diller var konuşmuyor. Benim bütün mücadelem, soyulan yetimin, fakirin, fukaranın hakkını yiyen kravatlı çeteler ve kenelerdir” dedi.
İstifasını, tartışılan CD’ye bağlayanlara da yanıt veren Altınok, “Bunu etik ve ahlaki olmayan şekilde değerlendirenleri Allah’a havale ediyorum. Her seçim dönemi çamur ve iftirayla karşı karşıya kaldık. Bunu yapanlar siyasetten uzaklaştırılmadıkça, siyasetteki kirliliği önleyemezsiniz. Yapılan hizmetlerimizde bir şey bulamayanlar, başka iftiralarla bizi yıpratmaya çalıştılar” diye konuştu.

İmzasız dilekçe
Basın toplantısının ardından Altınok’un, seçim kuruluna “bağımsız adaylık” için başvurmak üzere yola çıktığı haberi basına yansıdı. Altınok’un AKP’den istifa ettiğine yönelik imzasız dilekçesi de, basın toplantısını izleyen foto muhabirlerinin objektiflerine yansıdı. Altınok’un seçim kuruluna giderken, bağımsız adaylıktan vazgeçtiği öğrenildi.

Yazıcı aradı iddiası
Altınok’un bağımsız adaylıktan son anda vazgeçmesinde, AKP’nin üst düzey yönetiminin devreye girmesi etkili oldu. Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın, Altınok’u arayarak bu kararından vazgeçirdiği iddiası kulislere yansıdı.

AKP, Ak’ı aday gösterdi
Bu arada AKP, Keçiören Belediyesi Başkanlığı’na Mustafa Ak’ı aday gösterdi. Ak, AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve AKP Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Altınok kavgası

Turgut Altınok’un basın toplantısında sevgi gösterisi yapılırken bazı partililerin ağladığı görüldü.
AA

Gül’den telefon
Çekilme kararından sonra Altınok’u ikna etmek için birçok üst düzey AKP’linin aradığı öğrenildi. Altınok’u Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de arayarak, bir süre sohbet etti. Altınok, Milliyet’e, “Bugün de (dün) Sayın Cumhurbaşkanımız aradı. Sohbet ettik. Yöneticilerim telefon ederek çekilme kararımdan vazgeçmemi istediler, ancak ben reddettim” diye konuştu.