Siyaset ‘Bu kadar mı tükendin?’

‘Bu kadar mı tükendin?’

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzetmesine tepkisini yinelemesine yanıt verdi.

‘Bu kadar mı tükendin’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Kahramanmaraş’ta katıldığı toplu açılış törenindeki konuşmasında, İmamoğlu için Fatih Sultan Mehmet benzetmesi yapan Akşener’e “Sen kimi kime benzetiyorsun? ‘1453’te zulüm başladı’ diye duvarlarımıza yazı yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, sizler kim” diye tepki göstermişti.  Akşener, bu sözlere Twitter’dan “Sayın Erdoğan; sen önceleri ‘çamur at izi kalsın’lara tenezzül etmezdin. Bu kadar mı tükendin? 5 maaşlı utanmazlar artık üretemez halde mi? Her gün aynı tekrar! Geçen gün okkalı bir şekilde cevapladığım konuyu yine gündeme getirmişsin” yanıtını verdi. Akşener, “Bir de böyle yazılı cevap verelim bakalım” diyerek, paylaşımına şu metni ekledi:

Haberin Devamı

“Sayın Erdoğan, kendini bu aziz millete ait hisseden hiç kimse, Kutlu Fethi sehven bile olsa işgal olarak tanımlayamaz, ‘zulüm 1453’te başladı’ diyemez. Demeye dili varmaz. Derse -senin bakanların gibi- benimle yol yürümeye devam edemez. En iyi sen biliyorsun ki; ben bu milletin evladıyım ve sadece ama sadece milletimle beraberim. Ait olduğum bu asil milletimle beraber yürüdüğüm sürece yolum da bahtım da açık olsun inşallah.”