Siyaset Diplomasi trafiği hız kesmiyor! Miçotakis ve Scholz geliyor

Diplomasi trafiği hız kesmiyor! Miçotakis ve Scholz geliyor

13.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ADF kapsamında liderlerle temaslarını dün de sürdürdü. Erdoğan ayrıca bugün Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yarın da Almanya Başbakanı Scholz ile görüşecek.

Diplomasi trafiği hız kesmiyor Miçotakis ve Scholz geliyor

HABER MERKEZİ - Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının barşçıl bir şekilde sonlandırılması ve sorun yaşanılan ülkelerle ilişkilerin normalleştirilmesi için başlattığı diplomasi sürecine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Antalya Diplomasi Forumu"nun (ADF) ikinci gününde foruma katılan liderlerle temaslarını sürdürdü. Erdoğan, dün ilk olarak Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik'i kabul etti. Kabul, Erdoğan'ın konakladığı otelde basına kapalı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Bulgaristan Başbakanı Petkov'u kabul etti. Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşme de yaklaşık 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca temasları kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'yi de kabul etti. Erdoğan, daha sonra Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

MİÇOTAKİS VE SCHOLZ GELİYOR

Erdoğan'ın baş döndüren diplomasi trafiği, bugün ve yarın da kritik iki temasla sürecek. Erdoğan, bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile İstanbul'da "çalışma yemeği" formatında bir araya gelecek. Erdoğan, yarın da (14 Mart Pazartesi) Ankara'da Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşecek.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından Parlamento konuşmasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım. Bu işgalden sonra yeni durumu Türkiye ile görüşmemizi gerektiriyor" ifadelerini kullanmıştı. Miçotakis, bugün İstanbul'a gelerek Erdoğan ile görüşecek. Görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik harekatının yanı sıra ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor. 8 Aralık 2021 tarihinde göreve başlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Türkiye'ye ilk ziyaretini yarın gerçekleştirecek. Scholz, günü birlik ziyaret kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Ana gündem maddesini Rusya-Ukrayna savaşının oluşturması beklenen görüşmede, diplomasi çabaları değerlendirilecek, küresel salgın ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yükselen enerji fiyatları ile enerji tedariği konusunda gündeme gelebilecek olası sıkıntıların masaya yatırılması bekleniyor.