Siyaset DTP'li Geylani: Sayın Öcalan bir realitedir

DTP'li Geylani: Sayın Öcalan bir realitedir

16.02.2009 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

DTPli Geylani: Sayın Öcalan bir realitedir

DTP Hakkari Milletvekili Geylani, “PKK lideri sayın Öcalan büyük Kürt halkı için büyük bir realitedir, Türk halkının, Ortadoğu'nun, Türkiye'nin ve tüm dünyanın realitesidir. Bunu inkar etmekle bir yere varılamaz. Bunu söylemek suç değildir” dedi.
Altay Caddesi'ndeki DTP İl binası önüdeki basın açıklamasına, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt, DTP İl Başkanı Hasan Güzel, DTP Hakkari Belediye Başkan adayı Selim Ertaş ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Geniş önlemlerinin alındığı basın açıklaması sırasında, “Öcalan'sız dünyayı başınıza yıkarız', ‘Biji Serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo', ‘Kandil, Zap, Oramar' sloganları atıldı. DTP İl Başkanı Hasan Güzel yaptığı Kürtçe konuşmasında, polisin dün Hakkari'nin bazı mahallelerde evlere attığı gaz bombalarında ailelere yönelik şiddet uygulandığını öne sürerek bunu kınadığını söyledi. DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ise, terörist başı Abdullah Öcalan'dan ‘Sayın' diye söz ederken şunları söyledi:
“PKK lideri sayın Öcalan büyük Kürt halkı için büyük bir realitedir, Türk halkının realitesidir, Ortadoğunun realitesidir, Türkiye’nin realitesidir ve tüm dünyanın realitesidir. Bunu inkar etmekle bir yere varılamaz. Bunu söylemek suç değildir. Bunu kabul etmemek suçtur. Kabul etmeyenler suç işlediler. Son bir gerçeği vurgulamak istiyorum; Bunu da herkes bilsin. Son dönemde Ergenekonun kalıntılarıyla, kalıntılar altında çıkan insan kemikleriyle yüzleşiyorlar. Sayın Öcalan'ın Türkiye'nin toplumsal barısındaki rolü tanınıncaya, gerçekleştirilinceye kadar Kürt halkının demokratik, meşru talepleri devam edecektir. Bu haklar tanınıncaya kadar, bu haklar anayasal güvenceye alınıncaya kadar ve Sayın Öcalan üzerindeki baskı son bulununcaya kadar Kürt halkı coşku içinde olacaktır. Sayın Öcalan'a fırsat tanınması durumunda en kısa zamanda bu savaşın biteceğine halkın inancı tamdır. Savaşın bitmesinde kim kaybeder, kim kazanır? Hiç kimse kaybetmez. Herkes kazanır. Türkler kazanır, Kürtler kazanır, Türkiye kazanır, Ortadoğu halkları kazanır.”