Siyaset Kazanacaksak adam gibi kazanacağız!

Kazanacaksak adam gibi kazanacağız!

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yap-işlet-devret modeliyle yapılan ilk garı olan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda bakanın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kazanacaksak  adam gibi kazanacağız

Erdoğan törende özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- İDAM YAKIN: (‘idam isteriz’ sloganları üzerine) Yakın, yakın, merak etmeyin, yakın inşallah. Hükümetimiz Parlamento’ya bunu getirecek. Ben inanıyorum ki Parlamento’dan geçer. Bana da geldiği zaman ben de onaylarım. Niye? Millet ne istiyorsa o olur. Batı şöyle, böyle diyor, kusura bakmayın. Batı’nın ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir.

- DİZ ÇÖKTÜREMEZLER: 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulananlar, devleti ele geçirerek millete diz çöktürebileceklerini, bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımıza son verebileceklerini düşünüyordu. Onların bir hesabı vardı. Ama en büyük hesap Allah’ındır. Bunu düşünmüyorlardı. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte olacağız. Yola böyle devam edeceğiz. Bu yol 2023 Türkiye’sinin yoludur, 2053 Türkiye’sinin yoludur. 15 Temmuz, Türkiye için işte böyle tarihi bir dönüm noktasıdır.

Haberin Devamı

- DİPLOMASİNİN SAHTE DİLİ: 15 Temmuz’un bir başka önemli neticesi de içerde ve dışarıda dostumuz kim, düşmanımız kim, hepsini de tüm çıplaklığıyla görme imkanını bulduk. Artık bizim için ne diplomasinin sahte dili ne gülen yüzleri riyakarlığı ne de sahte övgülerin parıltısı bir şey ifade ediyor. Biz ülkemizin ve milletimizin zor günlerinde yanımızda kimler var, elimizi kimler tutuyor, bize yüreğine kimler açıyor, sadece ona bakıyoruz.

- ADAM GİBİ ÖLECEĞİZ: Suriye’de sıkıntımız mı var? Gidip kaynağında kendimiz çözeceğiz. Irak’ta mı var? Meseleye bizatihi el atıp, hal yoluna sokacağız. Terör örgütleri yola gelmiyor mu? Balyoz gibi tepelerine bineceğiz. AB bize verdiği sözleri tutmuyor mu? Kendi işimize bakacağız. Şu veya bu devlet hassasiyetlerimizi dikkate almıyor mu? Biz de onları kaale almayacağız. Ekonomide zayıflatmaya mı çalışıyorlar? Hemen yeni pazarlara açılacak, yeni tedbirler geliştireceğiz. Siyasi ve sosyal alanda provakatif saldırıları mı uğruyoruz? Kararlı bir şeklide hepsinin üzerine milletçe gideceğiz. Çünkü artık eski Türkiye yok. En son 15 Temmuz saldırısıyla gördük ki ne yaparsak yapalım, bize çelme takan, taş atan, yumruk vuran eksik olmayacak.. Öyleyse bu mücadeleyi pısırık bir şekilde sağa sola yalpalayarak değil hedeflerimize kilitlenip yürüyerek vereceğiz. Kazanacaksak adam gibi kazancağız. Öleceksek adam gibi öleceğiz. Artık bunu ortası kalmadı.

Haberin Devamı

- İMZA ATAN SORUMLUDUR: Misak-ı Milli diyorum ya Gazi Mustafa Kemal bir Misak-ı Milli çizgisi çizmişti. Birilerini rahatsız etti. Niye rahatsız oluyorsunuz? Ben tarih dersi veriyorum. İncele bak. Lozan dedim rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsun? Burnumun dibindeki adalar bizimdi.. Rahatsız oluyor adam. Bunların altına kim imza attıysa sorumludur.

- TREN GECİKMEYECEK: Başkentimizin sembol eserlerinden biri olacağına inandığım YHT binasının ülkemize kazandırılmasında emeği geçen tüm yüklenici firmaları milletim adına tebrik ediyorum. ‘Kara tren gecikir belki hiç gelmez, dağlarda salınır da derdimi bilmez, dumanın savurur halimi görmez, gam dolar yüreğim gözyaşım dinmez.’ Bundan sonra kara tren hiç gecikmeyecek merak etmeyin. Bugün iki satır mektup yazma haber gönderme süresinde Ankara’dan çıkıp Eskişehir, Konya, İstanbul’a ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

235 milyon $’lık proje

Türkiye’nin ilk Yap-İşlet-Devret Modeliyle yapılan Ankara YHT Garı yaklaşık 235 milyon dolara mal oldu. 194 bin metrekare kapalı alana sahip YHT Garı’nda 3 peronda 12 YHT tren seti hizmet verecek. Garda 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 demiryolu hattı yer alıyor. Ulusal ve uluslararası standartlar dikkate alınarak inşa edilen Ankara YHT Garı; Ankaray, Başkentray ve Keçiören Metrosu gibi ulaşım ağlarıyla bağlantılı olacak. 2 yılda tamamlanan Ankara Garı’nı 19 yıl 7 ay süreyle Ankara Tren Garı İşletmesi işletecek. Ankara YHT Garı 2036 yılında tamamen TCDD’ye devredilecek. Ankara YHT Garı, günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Garda 12 YHT setinin yanaşabileceği 3 peron ve 6 demiryolu hattı yer alıyor. Ankara YHT Garı, 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile bodrum ve zemin katlar dahil toplam 8 kattan oluşuyor. Ankara YHT Garı’nda 5 yıldızlı 134 odalı otel, 12 ofis, 217 ticari alan, kafeler ve restaurantlar bulunuyor.

Haberin Devamı

Kazanacaksak  adam gibi kazanacağız

Yıldırım: Dantel gibi dokuya dokuya geliyoruz

Başbakan Binali Yıldırım ise Ankara YHT Garı açılışında şunları söyledi: “Ankara sadece Türkiye’nin başkenti değil, Ankara yüksek hızlı tren ağlarının da başkenti olmaya başladı. Ankara’dan İstanbul’a, Konya’ya Eskişehir’e, gelecekte ise Ankara’dan, Afyon’a, Uşak’a, Manisa’ya, İzmir’e, Ankara’dan Kırıkkale’ye, Yozgat’a, Sivas’a, Erzincan’a, Ankara’dan Kayseri’ye, Karaman’a, Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e velhasıl Türkiye’nin nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 14 büyük vilayetimize hızlı tren ağlarıyla bir dantel gibi dokuya dokuya, öre öre geliyoruz.”