Siyaset Son dakika! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Kılıçdaroğlu provokasyon peşinde

Son dakika! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Kılıçdaroğlu provokasyon peşinde

10.02.2022 - 10:14 | Son Güncellenme:

CNN Türk yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik' açıklamalarına tepki göstererek "CHP lideri provokasyon peşinde" ifadelerini kullandı. Dağ, elektrik faturaları ile ilgili olarak da "Çalışma yürütülüyor. Konu bakanlık ve EPDK'nın önünde" dedi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA 'FATURA' TEPKİSİ

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'elektrik faturasını ödemiyorum' açıklamasına tepki gösteren Dağ, "Biz muhalefeti önemsiyoruz. Ülke için Türkiye için demokrasilerde gerekli olduğunu, faydası olduğunu biliyoruz. Biz de bazı yerlerde muhalefetiz. İzmir Milletvekiliyim ve İzmir'le ilgili bazı konularda muhalefet yapıyorum. Ülkemizde muhalefet eleştiri, öneri değil, yıkıcılık unsuru haline gelmiş halde. Gezi olaylarında gördük. Kılıçdaroğlu kaos oluşturması çabası içinde. Provokasyon yapıyor. Parti yetkilileri açıklamalarda bulundu. Elektrik fiyatlarına ilişkin çalışmalar yapılacağına dair. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. İzmir, İstanbul, Antalya, Adana'da otobüs biletlerine de suya da zam geldi. Büyükşehir belediyelerinde otobüse binerken bilet basmayın mı diyeceğiz? Enerji fiyatlarındaki artışların küresel sorunlardan kaynaklandığını bilmiyor mu? Küresel boyutta yaşanacak bir hadise yok diyemeyiz, var. Vatandaşımız bundan en az hasarla yaşaması kanaatinde olduğumuzu söylüyoruz. Bu konuda olabilecek, bakanlık ve EPDK'nın önünde. Bir çalışma yürütülüyor, yürütülecek. Kısa vadede yapılacak olan şey bu. Uzun vadede Türkiye Cumhuriyeti'ni düşünen, yöneten, yönetmeye talip olanların düşünmesi gereken nokta enerjide dışa bağımlığını kaldırmak. Bizim hamlelerimiz var hep karşımıza kim çıkıyor? Nükleer tesisi kurma konusunda önümüzde engel olanlar kim? CHP ve zihniyeti engel oldu. RES, HES yaparken engel oldu. Karadeniz doğal gazına sevinmediler bile. Enerji bağımlılığını azaltmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"NİSAN- MAYIS AYINDA RAHAT NEFES ALIRIZ"

Enflasyon oranlarıyla ilgili soruya yanıt veren Dağ, "Nisan ve Mayıs açlarında çok daha rahat bir nefes alacağımızı düşünüyorum." dedi.

"SEÇİM 2023 HAZİRAN'DA"

Baskın seçim iddialarına yanıt veren Dağ, "Gündemimizde değil. Bütün çalışmalarımız 2023 Haziran'a göre yapılıyor. Bu ülkenin gündeminden erken seçim diye bir meseleyi çıkarmak lazım. Bir insan yatırım yapacaksa, bunu seçim göre planlamasını yapar. Zamansız yapılan seçimler, insanları etkiler. Muhalefet kendisini 2023 Haziran'a hazırlasın." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ORTADA BİR KASIT VAR"

Ayşenur Arslan'ın Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı ile ilgili açıklamasına da tepki gösteren Dağ, "Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs'ın Kuvayi Milliyesi'dir. Bu kadar net bir duruma karşı, CHP'nin kanalı olan Halk TV'yi ayrı bir kanal olarak görmüyorum. CHP'nin sözcülüğünü yapan bir kişi tarafından ifade edilmiş olması ortada bir kasıt var. Kıbrıs politikası rahatsızlık yarattı. Bu da EOKA zihniyetini oluşturuyor. Sadece yıkıcılık, yapıcılık değil. Ortaya bir fikir koymak değil. Enerjiyi ortadan kaldıracak bir husustur. Biz madalyonun üreten tarafındayız, taşın altına elini koyan taraftayız ve böyle olmaya devam edeceğiz. Biz yapan tarafta olmaya devam edeceğiz. Bir taraf toprak olmuş, bir taraf ateş olmuş. Toprak ortaya bir şeyler koymuş, ateş de yıkıcı olmuş." dedi.