Siyaset Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' çağrısına Bahçeli'den yanıt: Kuşkusuz destekliyoruz

Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' çağrısına Bahçeli'den yanıt: Kuşkusuz destekliyoruz

01.11.2022 - 10:37 | Son Güncellenme:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu çağrısına partisinin grup toplantısında 'Kuşkusuz destekliyoruz' diyerek yanıt verdi. Yerli otomobil Togg ile ilgili Kılıçdaroğlu'na da seslenen Bahçeli, 'Şimdiden sıraya gir' diyerek göndermede bulundu.

Erdoğanın Türkiye Yüzyılı çağrısına Bahçeliden yanıt: Kuşkusuz destekliyoruz

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Biz de diri umutlarımızla 2023 yılına hazırlanıyoruz. Dirayetli siyasetlerimizle 2023'ün yol haritasını hazırlıyoruz. Hiçbir ihmali göz ardı etmiyoruz. Her insanımıza gönlümüzü açıyoruz. Yüreğimizden bir yer ayırıyoruz. MHP olarak milletimize gönlümüzü verdik, ülkemize gönlümüzü adadık. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz, ötekileştirmiyoruz. Milletimizin tüm güzelliklerini sahipleniyoruz.

Haberin Devamı

Bu ilhamla Türkiyemizin her yerindeyiz. Milletimizle buluşuyor, dertleşiyor vuslat sıcaklığıyla birlikte ısınıyoruz. Adım adım 2023 ilçe ilçe aydınlatma dedik her insanımızı samimiyetle kuşattık. 

"YORULMAMIZI BEKLEYENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLARDIR"

8 Ekim 2022'den bu tarafa 451 köyümüzü şevkle ziyaret ettik. 4-5-6 Kasım 2022 tarihlerinde tam 81 köyümüzü de ziyaret etmiş olacağız. Bu ziyaretleri ara vermeden menzile varıncaya kadar sürecektir. Mazot, tohumluk, gübre, elektrik, ilaç gibi girdi maliyetleri Cumhur İttifakı ile birlikte mesele olmaktan eninde sonunda çıkacaktır. Yaparsa Cumhur İttifakı yapar ve mutlaka başarır. Yorulmamızı bekleyenler biliniz ki hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Durmayacağız. Kasım ayına da yenilerini ekleyeceğiz. Yılmamızı gözleyenler emin olunuz ki emeğin yerde kalmayacağını kesinlikle görüp yaşayacaklardır. Biz erik dalına basmıyoruz. Boş sözlere kulak asmıyoruz, asmaya da hiç niyet etmiyoruz.

Haberin Devamı

20. yüzyılın ilkk 25 yılında eşi benzeri çok az örülmüş bir beka mücadelesi verildi. Bu kısa zamanda bir Türk devleti yıkılıp yeni bir Türk devleti kuruldu. Varoluşumuzun bedelini çok ağır bir şekilde ödedik. Meydan okuduk. Ancak istiklal ve istikbal mücadelemizden en küçük taviz vermedik. Çünkü Türk milleti bağımsızlık onuruna düşkün bir milletir. Esaret Türk milletinin asla kabul etmeyeceği bir ilkelliktir. Tarihten silinmemizi bekleyenlere asla boyun eğmedik.

Selçuklu Devleti Türk'tür, Osmanlı Devleti Türk'tür. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar gökten zembille inmemişlerdir. Hepsi Osmanlı döneminde hayata gözlerini açmışlar, Osmanlı İmparatorluğu'na hizmet etmişlerdir. Milli devletimizi kurarak cumhuriyet rejimimizi tesisi gerçekleşti. 20. yüzyıl Türk milletinin beka ve toparlanma evresidir.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

1946-2017 yılları arasında 71 yıllık çok partili parlamenter sistem hayatı Cumhuriyetin 2. evresidir. 3. evresiyse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ise anlam ve derinlik kazanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafında açıklanan Türkiye Yüzyılı beyanı devlet ve toplum hayatımıza yepyeni bir ivme kazanmıştır. 

Haberin Devamı

Türk milleti muazzam bir kalkışa ve uyanışa geçmiştir. Türkiye Yüzyılı Türk milletinin yeni bir zafer atılımıdır. Biz sayın Cumhurbaşkanı'nın "Türkiye Yüzyılı" davetine icabet ediyor, çağrıya kulak veriyor, burada hazır olduğumuzu açık yüreklilikle dile getiriyoruz. 17 başlığın hepsini de yararlı ve yerinde buluyor, hiç kuşkusuz destekliyoruz.

Erdoğanın Türkiye Yüzyılı çağrısına Bahçeliden yanıt: Kuşkusuz destekliyoruz

Türkiye Yüzyılı doğrultusunda hep birlikte ilerleyeceğiz. Yüzyılın alnına Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gururla yazacağız. Cumhur İttifakı eserleriyle, hizmetleriyle ve vizyon projeleriyle göz doldurmaktadır. 

Bunlarda umut yoktur, ufuk yoktur, huzur yoktur, hayır yoktur, halktan yana irade yoktur. Zillet, millete galip gelemeyecektir. Zillet, Türkiye'nin önünü kesemeyecektir. Bu vesileyle Türkiye Yüzyılı vizyonunun milletimize, ülkemize, Cumhur İttifakı'na hayırlı olmasını diliyor, sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi tebrik ediyorum. Milletimizin ve ülkemizin çıkarlarının yanındayız ve her zaman da yanında olacağız.

Haberin Devamı

Bugün yerli silah sanayiimiz imrenilecek bir seviyeye ulaşmıştır. Milletimize haklı bir gurur yaşatmaktadır. Türkiye 170 ülkeye savunma sanayii icra eden bir konuma gelmiştir. TAYFUN füzesini görüyorsunuz... En iyi mesaj verilmiştir. Buna da devam edilmektedir. Türkiye'nin hiç şakası yoktur. Üzerimizde hesap yapan, ülkemize zarar vermeyi amaçlayan terör çeteleri akıllarını başlarına alsınlar. Bizden söylemesi. Türkiye, muhteşem bir teknolojik atılımla ayağa kalkmıştır.

KILIÇDAROĞLU'NA TOGG ÇAĞRISI

Sayın Kılıçdaroğlu sana bir kötü haber vereyim. Togg'un seri üretimi 2023 yılında başlıyor. Buna şimdiden hazır ol, siparişini vermek için de şimdiden kuyruğa gir. Vatan evlatları Gemlik'te harikalar yaratmışlardır.

Devrim otomobilinden 61 yıl sonra Türkiye'de çığır açılmştır. Togg'a Gemlik kampüsü göz kamaştırmıştır. "Yapamazsınız" diyenler ters köşededir. "Satamazsın" diyenler de yakında dağılacaklardır. İnandık ve dedik ki; Bir Türk dünyaya bedeldir. Türk milleti zekidir, çalışkandır. Türkiye, Avrupa'nın bir numaralı ticari araç üreticisidir. Tablo böyleyken milli ve yerli bir otomobile sahip olamamak hepimizi rahatsız etmedi mi? Özlemlerimiz kabarmadı mı? Kılıçdaroğlu ve diğerleri için bu geçerli değildir. Onlar her yapılana kulp katmakla haz almaktadır. Kılıçdaroğlu duymadıysa söyleyeyim. Togg'un Gemlik tesisinde maşallah yok yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu, "Hanı nerede?" diyordun. Her şey meydanda. 

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilgili bakanlarımıza, mühendislerimize, iş adamlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Hamdolsun sabırla bekletildi, meyvesini verdi. 

"DEVLET-MİLLET EL BİRLİĞİ HALİNDEDİR"

Ekonomi ve siyasi istikrarsızlık yapışık ikiz gibidir. Türkiye Cumhuriyeti gelişerek ilerleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti gücüne güç katarak yoluna devam edecektir. Yüzyıl Türkiye'nindir. Devlet milletiyle el birliği halindedir ve omuz omuza duruş sergilemektedir. Cumhuriyetin 100. ve devamında başlayacak sıradan bir takvim değişikliği değildir. Sorunlarla beraber çözümler de aynı hızda gelişmektedir. Türkiye çözüm odaklı bir çekim mihberidir.

Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türkiye Yüzyılı'nın doğumu ve doğuşudur. Bu yüzyılda zillete yer yoktur. Zillet demek medeniyet mücadelesinden yenik çıkmak demektir. Bizim ABD'deki bir benziklikte şahibeli isimle hamburger yiyenlerle yolumuz kesinlikle yoktur. 

MERSİN BELEDİYE BAŞKANI'NA TEPKİ

CHP'li Mersin Belediye Başkanı'nın sözlerine bakın; 'Vizyona bakın, gözlerim yaşardı. Tank, top, İHA, SİHA, vur-öldür. Cumhuriyet bunun için kurulmadı'. Teröristler sınır içinde, sınırötesinde yakalanıp öldürüldükçe çılgına dönüyorlar. Sizi kudurtmaya devam edeceğiz. Hasbelkader seçildi ama hasbelkader Akdeniz'e dökülmeyeceksin. Tankımızdan topumuzdan rahatsız olanlar onursuzlardır. Onlara merhamet yoktur.

"ÖNCE ADAY OL, SONRA KONUŞ"

Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan benim aday olmamdan çok korkuyor' demiş. Korkaklar terör örgütlerinin emperyalist tetikçilerinin arkalarına saklananlardır. Sayın Kılıçdaroğlu davul sende tokmak başkasında. Önce aday ol, sonra konuş.