Siyaset TBMM Başkanı Şentop'tan hayvan hakları düzenlemesi mesajı

TBMM Başkanı Şentop'tan hayvan hakları düzenlemesi mesajı

05.10.2020 - 18:14 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, hayvan haklarının korunmasına ilişkin düzenleme konusunda, "Bütün parti gruplarının katkı sağlayacağı kapsamlı bir düzenlemenin faydalı olacağına inanıyorum. Bu mülahazayla partilerimizin grup yetkilileriyle görüştüm. Hepsinin olumlu yaklaşımından memnuniyet duydum." dedi.

TBMM Başkanı Şentoptan hayvan hakları düzenlemesi mesajı

Şentop, sosyal medya hesabından, hayvanseverlerin uzun süredir beklediği hayvan hakları düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

TBMM'de partilerin ortak kararıyla hayvan haklarının korunmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonunun kurulduğunu, komisyonun, kapsamlı bir rapor hazırladığını belirten Şentop, raporun, 16 Ocak 2020'de Genel Kurulda görüşüldüğünü hatırlattı.

Şentop, komisyonun, rapordaki tespitlerinden de hareketle kapsamlı bir kanun düzenlemesi yapılması gerektiğini dile getirdi.

Hayvan haklarına ilişkin TBMM'de halen farklı komisyonlarda 27. Dönem'de verilen 35 kanun teklifi bulunduğuna dikkati çeken Şentop, "Bütün parti gruplarının katkı sağlayacağı kapsamlı bir düzenlemenin faydalı olacağına inanıyorum. Bu mülahazayla, partilerimizin grup yetkilileriyle görüştüm, hepsinin olumlu yaklaşımından memnuniyet duydum. En kısa zamanda hayvan hakları konusunda kapsamlı, ortak bir düzenlemenin geleceğini ve kanunlaşacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP'TAN "DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ" MESAJI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bir gün mutlaka sevinç bahçesinde buluşulacağını, çocuklar oldukça umudun var olacağını kaydetti.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bugünün Dünya Çocuk Günü olduğunu belirtti.

Paylaşımında, dünyadan çocuklara acımasız paylar düşmeye devam ettiğini bildiren Şentop,"Çocuklar için tek resmi bayramın kutlandığı Türkiye’den dünya çocuklarına sesleniyorum: Bizi affedin. Bir gün mutlaka sevinç bahçesinde buluşacağız. Siz oldukça umut var olacak. Size ve umuda selam." ifadesine yer verdi.