Siyaset Tel Aviv’e 4 yıl sonra yeni elçi atandı

Tel Aviv’e 4 yıl sonra yeni elçi atandı

07.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı’nın 41 merkeze atayacağı büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını aldıktan sonra büyükelçilere görevlendirildikleri başkentleri ve daimi temsilcilikleri tebliğ etti. 41 büyükelçinin atamasını içeren kararname, Resmi Gazete’de yayımlandığında resmiyet kazanacak.

Tel Aviv’e 4 yıl sonra yeni elçi atandı

Bir süre önce Türkiye’nin Hırvatistan Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran atanmıştı. Kararname ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği’ne, diğer Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı da Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği’ne getiriliyor. NATO Daimi Temsilciliği’ne Amerika Genel Müdürü Levent Gümrükçü, Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği’ne Nurdan Bayraktar Golder getirildi.

Haberin Devamı

Kararnameyle Türkiye de Tel Aviv Büyükelçiliği için daha önce Kudüs Başkonsolosluğu’nu yürüten Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar’ı görevlendiriyor. Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğine ise Çağatay Erciyes atanıyor. Londra Büyükelçiliği’ne Çavuşoğlu’nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş; Lahey Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Selçuk Ünal, Lizbon Büyükelçiliğine Enformasyon Genel Müdürü Büyükelçi Murat Karagöz getirildi. Daha önce adı Tel Aviv Büyükelçiliği için geçen Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ufuk Ulutaş ise Vatikan Büyükelçisi oluyor.

KKTC Büyükelçisi Feyzioğlu

Atama yapılan merkezlerden üçü için ise bakanlık kadrolarının dışından isimler tercih edildi. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu, Cakarta Büyükelçiliği’ne eski AK Parti milletvekili ve akademisyen Talip Küçükcan, Tahran Büyükelçiliği’ne de Fars dili ve edebiyatı uzmanı, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hicabi Kırlangıç atanıyor.