Tatil Zeugma Antik Kenti Gaziantep İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

Zeugma Antik Kenti Gaziantep İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

25.09.2020 - 17:31 | Son Güncellenme:

  Zeugma Mozaik Müzesi özellikle sanat alanında kendisini gösteren ve sanat tarihçileri ile arkeologların beğenerek gezdiği alanlarından birisidir. Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken en değerli ve önemli yerlerden birisi olan Zeugma Mozaik Müzesi özellik bakımından ve sergilenen eserler bakımından da çok önemlidir.

Zeugma Antik Kenti Gaziantep İlinde Nerede Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri

 

 

 Zeugma Mozaik Müzesi içerisinde pek çok döneme ait eserler yer almaktadır. Özellikle geç antik dönem başta olmak üzere Süryani ve Hristiyan dönemine de ait mozaik eserleri bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Zeugma Antik Kenti Gaziantep İlinde Nerede?

 

 Zeugma Mozaik Müzesi, pek çok farklı antik kentin ve uygarlığın eserlerini bulundurmaktadır. Konum olarak özellikle eski dönemlerde Orta Doğu ile Anadolu arasında yer almakta ve Dünya’nın en eski kentlerinden birisini oluşturmaktadır. Gaziantep’te bulunan Zeugma Mozaik Müzesi Gaziantep’in Mithatpaşa mahallesinde yer alıyor. Özellikle Gaziantep’te gezilmesi gereken en önemli müzelerden birisi de Zeugma Mozaik Müzesi’dir. Gaziantep ilinin merkezden yarım saatlik bir yürüyüş sonunda müzeye ulaşabilirsiniz.

 

 Zeugma Mozaik Müzesi Tarihçesi

 

 Zeugma Mozaik Müzesi en başta sanatseverlerin büyük ilgisini çekmektedir. Müze içerisinde tarih, kültür, sanat gibi pek çok Alana dayanan yapıtlar bulunmaktadır. Bu nedenle de Türkiye’nin en önemli müzelerinden birisi Zeugma Mozaik Müzesi olmaktadır. İçerisinde antik dönemle ilgili ilginç eserleriyle kişilerin dikkatini çeken müze kişilerin sanata doymasını da sağlamaktadır. Eserlerin tamamı yaklaşık olarak 2.500 metrekarelik bir alan içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

 

 Zeugma Mozaik Müzesi Özellikleri

 

 Zeugma Mozaik Müzesi, büyük bir özelliğe sahiptir. Bu müze Dünya’nın en büyük ikinci mozaik müzesi olarak kayıtlara geçmektedir. Ülkemizde 2010’lu yıllarda ziyaretçilerle buluşan müze, bazı özel çalışmalar sonucunda açılmıştır.

 

 Oldukça büyük bir alanda inşa edilen müze sanatseverler için oldukça dikkat çekicidir. Zeugma Antik Kenti sonucunda oluşturulan müzedeki eserler yaklaşık olarak 2000 yıllık derin bir geçmişe sahiptir. Müzenin her kısmı, farklı mozaikler ile döşenmiş durumdadır. Bu müze içerisinde Roma dönemine ait eserler de yer almaktadır.

 

 Zeugma Mozaik Müzesi Giriş Ücreti

 

 Zeugma Mozaik Müzesi, haftanın her günü yerli ve yabancı ziyaretçilerini kabul etmektedir. Yani müzeyi ziyaret etmek isteyen kişiler istedikleri herhangi bir gün müzeye gidebilirler. Kişilerin varsa müze kartı ile müzeye doğrudan giriş yapabilirler. Müze kartı olmayan kişiler ise müzeyi ziyaret etmek için 20 Türk Lirası ödeyerek müzeye giriş yapabilirler. Müzeyi yaz aylarında ziyaret etmek isteyen kişiler sabah 09.00 ile 19.00 arasında giriş yapabilirler. Kış aylarında ise bu saatler 09.00 ile 17.00 olmaktadır.