Populer Bilim Hubble, 'gülen yüz' galaksi kümesini ortaya çıkardı

Hubble, 'gülen yüz' galaksi kümesini ortaya çıkardı

06.11.2018 - 16:48 | Son Güncellenme:

Hubble, 'gülen gökada kümesinin' yeni bir görüntüsünü ortaya çıkardı. Görüntü NASA / ESA Hubble Uzay Teleskobu'nun Geniş Alan Kamerası 3 (WFC3) ile çekildi. Görüntü, SDSS J0952 + 3434 olarak bilinen alanda bir gökada kümesini gösteriyor. NASA ağız kısmının yer çekimi lensi olarak bilinen optik yanılmadan kaynaklandığını söylüyor.

Hubble, gülen yüz galaksi kümesini ortaya çıkardı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

NASA/ESA Hubble Uzay Teleskobu'nun Geniş Alan Kamerası 3 (WFC3) ile çekilen bu görüntü resmi olarak SDSS J0952 + 3434 bilinen bir gökada kümesini gösteriyor. Ancak, bir gökada kümesi gülen yüze benzeyen galaksilerden oluşuyor.

Görüntü, geniş ışık yayının üstünde iki sarı renkli damlayı ortaya koyuyor.

NASA, 'ağız' ışığın bir hilesi tarafından yaratıldığını söylüyor.

Hubble bu görüntüyü yeni yıldızların kozmos boyunca nasıl yayıldığını anlamak için kullanacak.

NASA, 'WFC3, benzeri görülmemiş bir çözünürlükte uzak gökadaları görebiliyor. Bunların içinde yer alan yıldız oluşum bölgelerini bulmak ve incelemek için yeterince yüksek." dedi.

Yıldızlar devasa gaz bulutları içinde doğarlar. Bu devasa bulutlar ya da yıldızlar yerçekimi altında çökerek yeni yıldızlara dönüşecek tohumlar haline gelir.

Haberin Devamı

Bilim adamları farklı yıldız kreşlerinin parlaklığını, büyüklüğünü ve oluşum oranlarını analiz ederek yeni doğmuş bir yıldızın oluşumuna yol açabilecek süreçler hakkında daha fazla şey öğrenmeyi umuyor.

Farklı galaksiler içinde bunlarla çalışmak, evrendeki zaman ve mekanda farklı noktalarda yıldız oluşumu hakkında bilgi verecek.