Teknoloji WhatsApp, puanını yükseltmek için hile yapmış olabilir

WhatsApp, puanını yükseltmek için hile yapmış olabilir

27.03.2017 - 12:06 | Son Güncellenme:

WhatsApp için işler pek de yolunda gitmiyor olabilir. Durum güncellemesi nedeniyle uygulama marketlerinde puanı düşen WhatsApp'ın sahte hesaplarla puanını yükselttiği iddia ediliyor.

WhatsApp, puanını yükseltmek için hile yapmış olabilir

WhatsApp rakiplerinin gerisinde kalmamak için görüntülü durum güncellemesi özelliğini geçtiğimiz günlerde platforma eklemişti. Yapılan yenilik sonrasında ise WhatsApp bir hayli eleştirilmiş, kullanıcılar eski durum güncellemesini geri istemişti. Bu güncellemeden sonra App Store ve Google Play gibi uygulama marketlerinde WhatsApp'ın puanı düşmeye başladı. 1,2 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp'ın 4.4 olan değerlendirme puanı 22 Ocak ve 21 Mart arasında 3.4 puana kadar düştü.

Haberin Devamı

WhatsApp'ın, bu durumu düzeltmek için sahte hesaplarla atağa geçtiği iddia ediliyor. Son dönemde Google Play Store'daki WhatsApp uygulamasının altına yapılan ve 5 yıldız verilen yorumlar arasında 'grafikler şahane' ve 'harika bir oyun' tarzında ilginç yorumlar yer alıyor. Bu yorumlar da WhatsApp'ın puanı yükseltmek için hileye başvurmuş olabileceğine işaret ediyor.

WhatsApp ise söz konusu iddialar kabul etmeyip "1,2 milyar kullanıcıya verdiğimiz hizmeti daha iyi hale getirmek için çabalıyoruz. Sahte değerlendirmelere ayıracak zamanımız yok. Problem için Google ile iletişime geçtik. Sorunun kaynağını bulmaya çalışacağız." dedi.