Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kış geldi diye kendinizi eve kapatmayın, yeni mekanları keşfe
çıkın. Akşamüstü partilerinden sanat galerilerine, konserlerden restoranlara bu kış pas geçmemeniz gerekenlerin bir listesi .

1- Yeni mekanları keşfe çıkın. Bir yandan canlı müzik mekanları ve modern meyhaneler son hızla açılıyor, bir yandan şef restoranları öne çıkıyor, eski mekanlar kabuk değiştirip yeni konseptleriyle karşımıza çıkıyor. Nişantaşı’ndaki Müştemilat’ta canlı müzik, Karaköy’deki Vor Klein’da yemek ve eğlence, Kanyon’daki Steeve’de yemek gibi deneyebileceğiniz seçenek çok.

Haberin Devamı


2 - Akşamüstü partilerine geri dönüş zamanı. Buz’la tanıdığımız, şimdi Bebek’teki Daire 1 ile de takip ettiğimiz Lal Dedeoğlu, Fenix’i kendi dokunuşlarıyla başka bir kitleye daha sevdirdi. Artık her cumartesi akşamüstü Fenix’te uzun zamandır İstanbul gece hayatında çok da görmediğimiz, özlediğimiz isimlerle birlikte erken saatlerde eğlenmek mümkün.


3 - Yoksa hâlâ Pilevneli Galeri Mecidiyeköy’deki Refik Anadol’dan Erdoğan Zümrütoğlu’na tam 10 sanatçının işlerini görebileceğiniz sergiyi gezip Instagram’da fotoğraflarını paylaşmadınız mı?


4 - Tarihi marka geri döndü. Mısır Çarşısı’ndaki Pandeli sadece bir lokanta değildi, aynı zamanda değerli bir kültürel mirastı. Neyse ki Menderes Utku ve Gülin-Yücel Özalp’in sahip çıkmasıyla Pandeli yeniden açıldı. Hâlâ gitmediyseniz hatırlatalım, bir an önce görmekte fayda var.


5 - Sevdiğiniz oyuncuları tiyatro sahnesinde izlemek istiyorsanız, Baba Sahne’de Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu’nun oynadığı “Don Kişot’um Ben”i kaçırmayın!


6 - Yeniköy yılın yükselen semti. Changa’dan tanıdığımız şef Pınar Taşdemir’in restoranı Araka’dan şehrin en havalı balıkçısı Azur’a, yeni buluşma mekanı Apartman’a kadar Yeniköy’de yeni açılan mekanlar sayesinde semt Arnavutköy kadar hızla yükseliyor.

Bu kış yapmanız gereken 15 şey


7 - Fazıl Say konserleri bu kadar gündemdeyken Fazıl Say ve Genç Yetenekler’in 15 Mart’taki TİM Showcenter’da gerçekleşecek konserinin genç yetenekleri desteklemesi nedeniyle daha da özel bir yeri var. Say’a bu konserde iki genç solist, kemanda Elvin Hoxha Ganiyev ve viyolonselde Jamal Aliyev eşlik ediyor.

Haberin Devamı


8 - Herkesin sağlıklı yaşam takıntısı var artık. Belki de o yüzden en çok aranan şehirde farklı spor seçenekleri. İstinye’de Move’n Groove’da farklı derslerle, kendinizi Hollywood eğitmenleri Tracey Anderson ya da Body by Simone’un okulundaymış gibi hissetmek mümkün.


9 - Hayat çok hızlı, biraz yavaşlamaya çalışın. İster yoga ile, ister detoks programlarıyla. Seyahat fırsatı yoksa eve gelen detokslardan birine başlayın; Lifeco, Gül Kaynak, Şeyda Coşkun, Juico, Brosslife…


10 - Kışa doğru Bodrum-Çeşme’nin yerini Kapadokya alıyor. Bir hafta sonunu Kapadokya’ya ayırın. Balonla gezmekten Avanos’ta alışverişe, Argos’ta günbatımından Ziggy’de yemeğe dolu dolu birkaç gün geçirmek mümkün.


11 - Kitap ve promosyon konuşmalarından sıkıldıysanız, gazeteci-yazar Ali Tufan Koç’un bir zihnin ve kalbin öyküsü diye tanımladığı “Kimse Ölmez Bu Şehirde” kitabını okuyun.

12 - Netflix dizilerinde “Call My Agent”a başlayın, Monica Bellucci’den Camille Cottin, Thibault de Montalembert’e ünlü Fransız yıldızların rol aldığı diziyi bırakamayacaksınız.

Haberin Devamı


13- Semt keşiflerine devam etmek istiyorsanız Bomonti’nin Bomontiada’dan ibaret olmadığını görmek için nispeten yeni mekanları Batard ve Isola’ya uğrayın.


14- Şehrin en iyi burgeri için gerekirse kuyruğa girin. Malum, Alkali ve Zula’da hamburger çılgınlığı son hızla devam ediyor.

15 - İstanbul Havalimanı’nı iyice öğrenin. Hem nasıl ulaşacağınızı, hem de havalimanında terminaller arasında atacağınız adımları…

Bu kış yapmanız gereken 15 şey