Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Farkında mısınız, bu bayram ‘en popüler top 10 tatil yeri’ listesi yapacak olsak ilk sırayı hiç tartışmasız Bodrum alır.

Bırakın uçak biletlerini, sadece trafiği bile listenin en başında yer alması için yeterli. Trafikten Bodrum’a, Ortakent’e inmek, Yalıkavak’a ulaşmak imkânsıza yakın.

Giriş ücreti euro ile alınan plajlarda bile hala hafta içi bir günün kalabalığı halk plajlarından daha yoğun olabiliyor.

Astronomik fiyatlara rağmen, otellerde yer bulunamıyor, bekleme listeleri olan oteller var.

Bayramda tatile gitmeyip evde kalmayı tercih edenler şehrin tadını doyasıya çıkarırken, Bodrum’da öne çıkanlarla başlayalım.

Haberin Devamı

Herkesin Bodrum’u çok farklı, çünkü her tarza hitap eden bir yer var Bodrum’da. Bohem ruhlara Gündoğan’daki Sail Loft’tan Bitez’deki Sarnıç Beach’e, hatta Yalıkavak’taki Xuma Beach’e seçenek çok.

İYİ BAYRAMLAR

Bir Bodrum klasiği olan Maça Kızı’ndan her yıl farklı plajlarla karşımıza çıkan Mandarin Oriental’e, bu yaz Angie ile sürpriz yapan Yalıkavak Palmarina’dan People’ı Türkbükü’ne getiren Kuum’a her yerde bir yenilik dikkat çekiyor.

Unutmadan, People’da perşembeden pazara Deniz Seki, Cenk Eren, Selen Servi ve Berkay sahneye çıkıyor.

Mandarin Oriental’in yeni plajı Kai Beach’in bayram boyunca müziklerini Arnavutköy’deki Small üstlendi.

Bu da demek oluyor ki eski Şamdan gecelerine dönüş yapılacak.

Bugün Yalıçiftlik’te Kempinski’de bir Sunset Beach partisi var, Lucca ve Murat Tokuz takviyeli.

Lüks sakinlik isteyenlerin adresi ise belli, Amanruya ve Il Riccio.

Bodrum-Alaçatı rekabeti kalmadı

İkinci sırada tabii ki Alaçatı var.

Artık eskisi gibi Bodrum-Alaçatı rekabeti de söz konusu değil, ne de olsa elmalarla armutları karşılaştırmak mümkün değil.

Bodrum ve Alaçatı da sadece tarzlarıyla değil, yüzölçümleriyle bile birbiriyle karşılaştırılabilecek iki yer değil.

Alaçatı’da geçen yazın en iyi restoranı Kemal Demirasal’ın eski Alancha’nın yerinde açtığı YEK’ti.

Demirasal’ın seramik markasının da adını taşıyan restoran, yemeklerinden çok yemek sonrası müziğiyle ve tabii tanıdık kitlesiyle dikkat çekti.

Haberin Devamı

İYİ BAYRAMLAR

Agrilia, Alavya’nın içinde doğru yerini buldu, kışın olduğu gibi yazın da favorilerin başındaydı.

En iyi yemek Alavya’nın yanı başındaki Kapha’daydı.

Zio Beach, Kolburano’s, Burger No. 7, Fun Beach, Before Sunset, Single Fin Yellow, Maya ve Sudan-Aheste geçen yazın diğer favorilerindendi.

Muzaffer Yıldırım ve Haldun Demirhisar’ın heyecanla beklenen yetişkinlere özel oteli The Stay ise bu yazın en çok konuşulanlarından olmayı daha yaz başında başardı.

Cappadox’ta neler oluyor?

Üçüncü sırada ise bu yaz, diğer yazlardan farklı olarak, Kapadokya var.

Kapadokya, genelde bahar aylarında tercih edilirdi, ama 14’ünde başlayan ve 19’una kadar devam edecek olan Cappadox ile bu yıl yazlık tatil adresleri arasına da girdi.

Cappadox, kültür, doğa, müzik, çağdaş sanat ve gastronomi festivali.

Tam 141 etkinlik var bu yıl programda.

Festivalin bu yılki teması “sessizlik”.

Küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği çağdaş sanat programında Ali Kazma, Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar, Babi Badalov, Bettina Hutschek, Cansu Çakar, Chapuisat Kardeşler, Erkan Özgen, Haig Aivazian, Hale Tenger, Helping Hands Turkey, İnci Eviner, Ortahisar Photo Exhibition, RAAAF, Rossella Biscotti, Sarkis ve Susan Philipsz’in mekâna özel projeleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Müzik performansları arasında ise Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Nicola Cruz, Christian Löffler Ensemble, ALA.NI, BaBa ZuLa, Gaye Su Akyol, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Ahmet Aslan, Flamingods, Feathered Sun, Gigi Masin, Populous, Fontän, islandman, Yazz Ahmed, The Dwarfs of East Agouza, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Tsu!, Cero39 gibi grup ve sanatçılar dikkat çekiyor.

Cappadox’a katılanlar, şef Mustafa Otar önderliğinde yürütülen Levon Bağış ve Nihan Aras’ın da katkılarıyla yapılan gastronomi deneyimlerinin yanı sıra açık hava etkinliklerinde de buluşuyor.