Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllar önce Kapadokya’ya ilk gidişim bir parti içindi. Bir içki firması İstanbul gece hayatının tanıdık yüzlerini bir uçağa doldurmuştu. Durum böyle olunca, parti daha uçakta başlamıştı. Arada pilotun uyarı anonslarına rağmen uçağın yarısı ayakta, hatta dans ederek inmiştik.Farklı otellere ayrıldıktan sonra gece açık hava müzesinde uzun masalarda yemek yenmiş, sonra da Boy George’un çaldığı parti alanına geçilmişti. Gecenin finali ise sabaha karşı balon gezisiyle yapılmıştı. Katılanların asla unutamadığı bir partiydi bu. Kalabalığı ya da eğlencesi değil, Kapadokya kadar etkileyici bir yerde olmasıydı partiyi yıllar sonra hâlâ bu kadar unutulmaz yapan. Kapadokya, artık Bodrum-Çeşme gibi hafta sonu destinasyonlarından oldu. Nevşehir-İstanbul uçağında da, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar’da da birçok tanıdık isimle karşılaşmak mümkün.

Haberin Devamı

Argos’la başladı, Cappadox’la yükseldi

Eskiden yer altı şehirleri gezilirdi, balona binilirdi. Şimdiyse nerede, ne yemeli, ne içmeli, nerede trekking yapmalı gibi farklı programlar konuşuluyor.

“Buraya İstanbul’dan daha kaliteli turist geliyor” diyor işletmeciler, ‘kaliteli’den kasıt daha çok para harcayan... Malum, Nuri Bilge Ceylan’ın “Kış Uykusu”nda da arka planda Kapadokya olduğu için ilgi daha da arttı. Ama kabul etmeliyiz, esas değişim Argos’la başladı. Argos, aslında Kapadokya’daki ilk lüks otel değildi ama tanıtımı özellikle İstanbullulara yönelik ve uluslararası yapılan ilk oteldi. Nefis manzarasıyla da kısa sürede büyük ilgi gördü. Buraya kadar gelenler Asmalı Konak’ın ilk bölümlerinin çekildiği Old Greek House’a öğle yemeğine, Ziggy’ye akşam yemeğine gitti. Sacred House’un yıllar içinde ne kadar daha güzelleştiğine, her detayın ne kadar zevkle seçildiğine hayran kaldı. Sacred House’dan Argos’a iyi otellerle Kapadokya’nın yükselişi hızla devam etti. Pozitifciler’in düzenlediği Cappadox çıtayı daha da yükseltti.

Kapadokya’da festival zamanı

Kapadokya’nın yükselişi hızla devam ediyor. 14-19 Haziran’da gerçekleşecek Cappadox’u izlemekte neden fayda var?

Bu sene 141 etkinlik var

Haberin Devamı

Cappadox, kültür, doğa, müzik, çağdaş sanat ve gastronomi festivali. Son 3 yıldır mayıs ayında düzenleniyordu, bu yıl ise 14 Haziran’da başlıyor, 19 Haziran’a kadar devam ediyor. Tam 141 etkinlik var bu yıl programda. Festivalin bu yılki teması “sessizlik”. Bu yıl ilk defa Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezi (KSKM) işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Festivalin, küratörlüğünü Fulya Erdemci ve yardımcı küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu’nun üstlendiği çağdaş sanat programında Ali Kazma (İstanbul), Aydan Murtezaoğlu & Bülent Şangar (İstanbul), Babi Badalov (Paris), Bettina Hutschek (Berlin/Valletta), Cansu Çakar (İzmir), Chapuisat Kardeşler (Cenevre), Erkan Özgen (Diyarbakır), Haig Aivazian (Beyrut), Hale Tenger (İstanbul), Helping Hands Turkey, İnci Eviner (İstanbul), Ortahisar Photo Exhibition, RAAAF (Amsterdam), Rossella Biscotti (Brüksel/Roma), Sarkis (Paris/İstanbul) ve Susan Philipsz’in (Stockholm/Berlin) bağlama duyarlı ve mekana özel projeleri yer alacak.

Kapadokya’da festival zamanı

Müzik performansları arasında Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Nicola Cruz (Live), Christian Löffler Ensemble, ALA.NI, BaBa ZuLa, Gaye Su Akyol, Birsen Tezer, Ceylan Ertem gibi grup ve sanatçılar dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Kapadokya’da festival zamanı

Müzik performansları arasında Mulatu Astatke, Duman, Kalben, Nicola Cruz (Live), Christian Löffler Ensemble, ALA.NI, BaBa ZuLa, Gaye Su Akyol, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Ahmet Aslan, Flamingods, Feathered Sun (Live), Gigi Masin, Populous, Fontän, islandman, Yazz Ahmed, The Dwarfs of East Agouza, Chihei Hatakeyama, Dijf Sanders, Tsu!, Cero39 gibi grup ve sanatçılar dikkat çekiyor. Cappadox’a katılanlar, şef Mustafa Otar önderliğinde yürütülecek Levon Bağış ve Nihan Aras’ın da katkılarıyla yapılacak gastronomi deneyimlerinin yanı sıra açık hava etkinliklerinde de buluşacak.

Gastronomi etkinlikleri arasında “Doğada Açık Ateşte Pişirme”, “Gurme Tadım”, “Piknik” ve “Gece Atıştırması” da yer alıyor.

Ayrıca, Cappadox’ta bu yıl da “Gece Seyri”, sessiz yürüyüşler, vadi yürüyüşleri, vadi koşuları, bisiklet turları, yoga ve meditasyon etkinlikleriyle dolu bir açık hava programı da var. Kapadokya’daki Boy George’lu partiyi hatırlayan herkesin yüzünde yıllar sonra hâlâ bir gülümse oluyor.

Cappadox da benzer bir etki yaratıyor. Fırsat bulursanız kaçırmamakta fayda var!