Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

OBAMANIN ÇİZMELİ MESAJI

Avrupa’dan ABD’ye şehir şehir geziyor, biletleri satışa çıkar çıkmaz saniyeler içinde tükeniyor, turneye çıkmış rock starlar gibi büyük bir coşkuyla karşılanıyor.

Üstelik bir müzisyen ya da film yıldızı da değil.

Yine de stadyumlarda çıkıyor sahneye ve tribünlere oynuyor.

Michelle Obama’dan söz ediyorum, ‘Becoming’ adlı kitabı için dünyayı geziyor.

Amerikan tarihine birçok moda tasarımcısı da kazandırdı Obama, Beyaz Saray’daki first lady’lik görevi süresince özellikle kendilerini tanıtma şansı olmayan moda tasarımcılarını destekleyerek.

Haberin Devamı

Şimdi ise kitap turnesinde New York’ta Sarah Jessica Parker ile birlikte sahneye çıktı ve ilk defa Sex and The City’deki Carrie rolüyle ayakkabı tutkusunu eşleştiren ve hatta bir ayakkabı markası da yaratan Sarah Jessica Parker’ın ayakkabılarını da gölgede bıraktı.

Sadece ayakkabılarını değil, tüm ayakkabı dolabını da...

Michelle Obama, 4000 dolar etiketli Balenciaga marka dizüstü pırıltılı yanardöner çizmeleriyle ben buradayım diye bağırıyordu.

Birçok kadının bedava verseniz giymeyeceği/giyemeyeceği özellikteki çizmeler moda otoriteleri tarafından da beğenilmedi.

Ama yine de bir çift çizmeye büyük bir anlam yüklendi, Michelle Obama artık özgür olduğunun ve canı ne isterse onu yapabildiğinin mesajını veriyor bu disco çizmelerle dendi.

Bir çift çizme deyip geçmemek lazım!

Başkası olma, kendin ol!

BASE bugün ve yarın Karaköy’de Galata Rum Okulu’nda devam ediyor, son sınıf sanat öğrencilerinin işlerini sergiliyor.

Gidenlerin çoğu geçen yılki işler daha etkileyiciydi diyor, ardından da ekliyor, belki geçen yıl bir beklentimiz olmadığı için öyle geldi ama bu yıl beklentimiz daha yüksekti diye.

Bu yıl en çok beğenilen işler, fotoğraflar.

Oysa sergilenen işlerin çoğu seramik çalışmalar.

Akademisyenler bu gelişmeyi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Ai Weiwei sergisinin etkisi olarak görüyor.

Son sınıf öğrencilerinin işlerinde tanıdığımız sanatçıların etkileri de çok net görülüyor.

Bu durumda sanatçı adaylarına Tarkan’dan gelsin: Başkası olma kendin ol! Unutmadan, bugün ve yarın herkese açık ve ücretsiz olan BASE Talks’ta çok iyi konuşmalar var.

Haberin Devamı

Örneğin, Pazar günü saat 11.00’de Melda Narmanlı Çimen moderatörlüğünde Murat Tabanlıoğlu ve Han Tümertekin mimarlık ve sanat ilişkisini konuşacak.

Kaçırmayın!

OBAMANIN ÇİZMELİ MESAJI
İyi ki varlar!

Kadın gazeteci ve iletişimcilerden oluşan bir Whatsapp grubumuz var.

Deniz Alphan, Elçin Yahşi ve Şelale Kadak sayesinde her yıl bir yeni yıl yemeğinde buluşuyoruz.

Daha önceki yıllarda Ertuğrul Özkök, bu buluşmalarda basının en yakışıklılarını seçtiğimizi iddia etmiş, daha sonra hepimizin gazabına uğramıştı!

Konuşacak daha önemli konularımız var diye!

Bu yıl tam 30 kadın Mahkeme Lokantası’nda bir araya geldik, 70’li yaşlar, 60’lı yaşlar, 50’li yaşlar, 40’lı yaşlardı konumuz, basının erkekleri değildi.

Gece boyunca bir kez daha gördüm, Zeynep Oral’dan Meral Tamer’e, Zeynep Göğüş’ten Gila Benmayor’a hepsi birbirinden değerli meslek büyüklerimizden öğrenecek daha çok şey var.