Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Microsoft, Citus Data’yı aldı.

Dün duyduğum en güzel haberdi, ABD’li teknoloji devinin Türk açık kaynak yazılım şirketini bünyesine katması.

Elbette, bir Türk şirketinin başarısı gurur veriyor hepimize.

Ama Citus Data’nın benim de aralarında olduğum RC’97 mezunları için daha ayrı, daha özel bir yeri var.

Citus Data’yı tam 8 yıl önce iki sınıf arkadaşımız Umur Çubukçu ve Özgün Erdoğan kurdu, halen Umur CEO, Özgün CTO olarak görevlerine devam ediyor.

Daha sonra aralarına bir sınıf arkadaşımız, Utku Azman da katıldı yönetici olarak.

Haberin Devamı

Önce Umur, Özgün ve Utku’yu çok çok tebrik ediyorum.

Daha sonra da hepimizin ilham verici hikâyelere ve de umuda daha fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde, Umur, Özgün ve Utku’nun başarısının özellikle öğrencilere ilham vermesini diliyorum.

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR

Değişimin Erkek Şampiyonları!

Dün Financial Times’ta kendilerini Davos’ta Global Teknoloji Grubu’nun ‘Değişimin Erkek Savunucuları’ olarak ilan edenler bir açık çağrı mektubu yayımladı.

Bu açık çağrı başta teknoloji şirketleri olmak üzere büyük şirketlerde yönetimde ve maaşlarda kadın-erkek eşitliği olmasını savunuyor ve tüm şirketleri 12 aylık bir aksiyon planıyla bu büyük değişime davet ediyor.

TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR
Yoox Net-a-Porter Group CEO’su Federico Marchetti’den BBC CEO’su Lord Tony Hall’a, Founders Forum’un kurucusu Brent Hoberman’a kadar birçok ismin imzası var bu açık çağrıda.

İyi niyetli bir girişim olmakla beraber, BBC’nin son 2 yıldır kadın-erkek ekran yüzlerinin maaşları arasında uçurum olduğunu ve hatta bu yüzden Carrie Gracie’nin BBC’den istifa etmesine kadar giden bir süreç olduğunu biliyoruz.

Bu süreci iyi yönetemeyip zamanında gerekli adımları atamayan BBC’nin yöneticisinin de şimdi kendini ‘Değişimin erkek savunucusu’ olarak ilan etmesi tuhaf.

Üstelik kadın erkek eşitliğini savunan bir grubun kendilerini erkek savunucular olarak tanımlarken aynı zamanda şampiyonlar anlamına da gelen bir kelime seçmesi de ironik.

Oysa biz kadınlar, erkeklerden bir şampiyonluk, bir süper kahramanlık beklemiyoruz.

Tek beklentimiz, çifte standardın bitmesi ve yapılan işin, elde edilen başarının kadın-erkek diye ayrılmayacağı günlerin bir an önce gelmesi.