Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2018 yazında bizi neler bekliyor? Öncesinde 2017 yazını hatırlayalım, Bodrum’dan Çeşme’ye, Boncuk’tan Akyaka’ya, Mikonos’tan İbiza’ya bakın geçen yazdan geriye neler kaldı?

Yaz sezonunu açıyoruz

19 Mayıs tatili itibarıyla yaz sezonunu resmen açıyoruz. Bodrum, Dalaman, Antalya uçuşları dolu; bilet fiyatları yükseldikçe yükseliyor, Avrupa uçak biletlerinin fiyatlarını neredeyse geçmiş durumda. Daha sezon yeni yeni açılırken bile böyle olması ürkütücü, temmuzu, ağustosu düşünmek bile istemiyoruz bu durumda. Şimdi güzel şeyler düşünelim, önce bir hatırlayalım; geçen yaz nasıl geçmişti, en çok nerelere gitmiş, neler yapmıştık?

Haberin Devamı

Geçen yaz ışık hızıyla toparlandık, ne olursa olsun herkes yazı en iyi şekilde geçirmeye baktı. Bodrum-Çeşme hattında geçen yazın en ürkütücü ve üzücü yanının mafyatik olayların artması olmasına rağmen. Evet, restoranlarda, gece kulüplerinde herkes “Bugün kavga çıkar mı?” endişesi yaşadı. Yine de her şeye rağmen İzmir, Bodrum, Antalya, Dalaman uçaklarında yer bulmak bile meseleydi. Trafikten Bodrum’a, Ortakent’e inmek, Yalıkavak’a ulaşmak imkansıza yakındı. Giriş ücreti euro ile alınan plajlarda bile hafta içi bir günün kalabalığı halk plajlarından daha yoğundu. Astronomik fiyatlara rağmen, Bozcaada’dan Bozburun’a birçok otelde yer bulunamıyordu. Bu durumda Mandarin Oriental, Kempinski Barbaros Bay gibi otellerin plajlarında da, Yalıkavak Palmarina gibi marinaların ortasındaki Huqqa’da da nargile keyfi yapılmasına artık şaşırmaz hale geldik.

İstanbul ve Alaçatı’da hangi mekanlar öne çıktı?

Gelelim İstanbul’a… İstanbul’da geçen yazın öne çıkan mekanı eski Nuteras’ın yerinde açılan Klein Garten, Ortaköy’de eski Anjelique’in yerine açılan Ruby ve Karaköy’deki Novotel’in terasında açılan Mehmet Gürs imzalı Mürver oldu. Kuruçeşme Les Ottomans’daki Park Şamdan da yazın öne çıkanlarındandı. İstanbul’da geçen yazın en önemli sürprizi ise yeni açılan bir mekan değildi. Hava durumuydu. Yaz ortasında yağan şiddetli dolu arabalara, evlere ciddi zarar verdi. Sel, deprem yazın en çok konuşulan karamsar konularındandı. Alaçatı’da ise geçen yaz yeni mekanlardan çok önceki yıldan kalanlar daha oturdu, hatta kuvvetlendi.

Haberin Devamı

Yaz sezonunu açıyoruz

Yazın en iyi restoranı Kemal Demirasal’ın eski Alancha’nın yerinde açtığı YEK’ti. Demirasal’ın seramik markasının da adını taşıyan restoran, yemeklerinden çok yemek sonrası müziğiyle ve tabii tanıdık kitlesiyle dikkat çekti. Agrilia, Alavya’nın içinde doğru yerini buldu, kışın olduğu gibi yazın da favorilerin başındaydı. En iyi yemek Alavya’nın yanı başındaki Kapha’daydı. Zio Beach, Kolburano’s, Burger No. 7, Fun Beach, Before Sunset, Single Fin Yellow, Maya ve Sudan-Aheste yazın diğer favorilerindendi. Muzaffer Yıldırım ve Haldun Demirhisar’ın heyecanla beklenen yetişkinlere özel oteli The Stay sonunda açıldı.

Mikonos’a gitmeyen kalmadı

Önceki yazın yükseleni Akyaka’dan sonra geçen yazın yükseleni Boncuk’tu. Marmaris’ten 15 km, Akyaka’dan 13 km uzaklıkta olan Boncuk, geçen yaz hem sakinliğiyle, hem de partileriyle adından söz ettirdi. Giden dönmek istemedi. Akyaka’da ise No.22 Riders Inn popülerdi.

Haberin Devamı

Önceki yaz Mikonos yerine İbiza tercih ediliyordu, biraz daha gözlerden uzak, biraz daha geceleri uzun olduğu için. Geçen yaz ise Mikonos’a gitmeyen neredeyse kalmadı. Nammos yine tıklım tıklımdı, Scorpios hâlâ çok iyiydi. Mikonos’ta pek bir yenilik olmamasına rağmen geçen yaz Bodrum-Çeşme’de eğlenenler sık sık Mikonos’a da gitti. Hatta kavgalar, kazalar bile yaşandı bu yaz Mikonos’ta. Bu yaz ise başka bir Yunan adası Simi’den Manos geldi D-Maris’e. Geçen yaz İstanbullu markalar bir kez daha Bodrum’u istila etti. Fenix, 29 ve Zuma Yalıkavak Palmarina’daydı. Cihangir’deki Hazine de Yalıkavak’taki yazlığıyla çok ses getirdi.

Yaz sezonunu açıyoruz

Yalıkavak’ta sabaha kadar eğlenmek isteyenler ise Bi Alt Kat’taydı. Klein bile Eva Klein ile Bodrum’a çıkarma yaptı. Banyan Tree gibi bir Uzakdoğu zincirinin, Four Seasons gibi önemli bir grubun Bodrum’a geleceğini açıklaması da sevindiriciydi. Bodrum depremi korkuttu. Daha sonra günlerce süren artçı depremler sayesinde yazı Bodrum’da geçirenler birer deprem uzmanı haline geldi, artık deprem öncesi gürültüden ve sallanmadan depremin şiddetini ölçebilir hale geldik. Bakalım bu yaz nasıl geçecek? Heyecanla bekliyoruz.