Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2018’de sosyal hayatta en çok neler konuşuldu, en sık nerelere gidildi, nerede nasıl deşarj olundu? Buyrunuz kısa bir yıl sonu değerlendirmesi...

Nusret fenomeni: Miami’den sonra New York’ta da çok başarılı oldu. Kapalıçarşı’da Sandal Bedesteni’nde Nusr-et açıldı. Şimdi sırada Londra, Los Angeles, Las Vegas, Boston ve Dallas var.

Yıl sonu raporu

Sağlıklı yaşam takıntısı: Bi Nevi Deli’den sonra Gabriela Palatchi Elhadef’in Arnavutköy Kuruçeşme hattında açtığı Gab Foods sağlıklı yaşam meraklılarının gözdesi oldu. Her ne kadar fiyatları yüksek olsa da.

Haberin Devamı

Ortadoğu mutfağı yükselişte: Los Angeles’ta Soho House West Hollywood’un sevilen restoranı Naavah, Tepebaşı’na Soho House İstanbul’un terasına geldi. Nişantaşı’na Lübnan restoranı L’Orient açıldı.

En İyi 50 Listesi’ne girdik: Mehmet Gürs’ün restoranı Mikla, bu yıl 44’üncü olarak En İyi 50 Restoran listesine yükseldi.

Uluslararası markalar yazın çıkarma yaptı: Simi’nin popüler restoranı Manos bu yaz Hisarönü’nde DMaris’teydi. Üstelik DMaris, diğer restoranları da düşününce -bkz. Rüya, Zuma, Nusr-et, La Guerite…-bu kadar çok uluslararası restoran markasını aynı çatı altında buluşturdu.

Akmerkez’deki New York orijinli İtalyan restoranı Serafina, Vadistanbul’daki şubesinden sonra yazın da Gündoğan’daydı.

Yıl sonu raporu

Canlı müzik çılgınlığı devam etti: İstanbul gece hayatında canlı müziğin yükselişini Gizli Kalsın başlattı. Daha sonra kardeş mekanı La Boucherie ile devam etti canlı müzik furyası. Geçen yıl Hazine’nin açılışıyla canlı müzik seven kitle Cihangir’e de gitmeye başladı. Daha sonra Jüpiter Grup People’ı ve Nişantaşı Grey’in yanında Carbon’u açarak canlı müzik trendini şehrin farklı bölgelerine yaydı. Angie ise canlı müzikle Bebek’i canlandırdı.

Burger için kuyruk: Alkali ve Zula ile hamburger çılgınlığı devam ediyor.

Modern meyhane furyası: Geleneksele dönüyoruz, sadece canlı müzik değil, meyhane de istiyoruz. Bkz. Rana, Firuze, Müşkülpesent… Müşkülpesent demişken unutmadan İzzet Çapa, yılların Cahide’sini de küllerinden doğurup yeniden hayatımıza kattı Cahide Müzikhol olarak.

Haberin Devamı

Bodrum’a geri dönüş: İngiliz gazeteleri bile “Bodrum’a geri dönüş” başlığını attı, “Amanrüya’da kalın, Mandarin Oriental’da SPA’ya gidin, Gümüşlük Limon’da ve Türkbükü Miam’da yemek yiyin” diye tüyolar verdi. Six Senses Kaplankaya ve Bodrum Edition otelden de bahsetti.

Alaçatılılar Alaçatı’ya sahip çıktı: #Alaçatı75desibel hareketi sayesinde köye huzur geldi, mekanlar bu durumdan pek memnun olmasa da.

Boncuk popüler oldu: Marmaris’ten 15 km, Akyaka’dan 13 km uzaklıkta olan Boncuk, hem sakinliğiyle, hem de partileriyle adından söz ettiriyor. Artık İstanbul’da da partiler yapıyorlar.

Monocle tarafından tescillendi: Monocle ilk kez Restoran Ödülleri verdi. 48. sırada Soho House’dan tanıdığımız Miami’deki Türk-Yunan restoranı Mandolin vardı. 49. sırada ise Karaköy Lokantası...

Kapanışı üzdü: Changa’dan sonra çok sevdiğimiz bir restoran daha kapandı: Kantin. Şemsa Denizsel de Tarık Bayazıt-Savaş Ertunç gibi hayalinin peşinden gitmeyi tercih etti.

Londra’da Türk mutfağı tanıtımı: Umut Özkanca, şef Colin Clague ile birlikte Rüya Dubai’de Anadolu mutfağında devrim yarattı. Rüya Dubai’den sonra Londra’ya taşındı. Umut Özkanca daha sonra ise İspanyol restoranı La Vina’yı açtı.

Yıl sonu raporu

Haberin Devamı

Yeni yerli otel zinciri: The House Hotel Nişantaşı, Ortaköy ve Çukurcuma’yı Mars Entertainment Group’un kurucularından Muzaffer Yıldırım aldı ve Alaçatı’da kurduğu The Stay’i İstanbul’a da taşıdı.

Lüks otellerin İstanbul’a akını: Haliç projesi için Rosewood, Bulgari, Sofitel gibi otellerin adı geçiyor. Galataport’a ise Peninsula geliyor. Mandarin Oriental ise İstanbul’a şube açıyor. Zorlu Center’daki Raffles otelin içinde ise yeni bir Pan Asya restoranı Isokyo açıldı.

Yıl sonu raporu

Yılın müdavim mekanı: Umut Evirgen ve Emirgan Group’un en büyük başarısı, yarattığı müdavim kitlesiydi. La Boucherie, La Boom ve Gizli Kalsın... Şimdi ise Levent’te açtığı kokteyl bar Chicki Boom ile bu kışa damgasını vurdu.

Tarihi markanın geri dönüşü: Mısır Çarşısı’ndaki Pandeli sadece bir lokanta değildi, aynı zamanda değerli bir kültürel mirastı. Neyse ki Menderes Utku ve Gülin-Yücel Özalp’in sahip çıkmasıyla Pandeli yeniden açıldı.