Yaz ayları için arındırıcı detoks tarifleri

21 Haziran 2022

Bütün bunların dışında hayalinizdeki size daha hızlı ulaşmak için detoks kürlerine de merhaba demenizde fayda var. Özellikle sindirim sisteminize etki ederek metabolik faaliyetlerinizi hızlandıracak olan bu harika detoks kürleri gün içerisinde daha enerjik olmanıza da yardımcı olacaktır. Unutmayın bu tarifleri kür olarak uygulamalısınız. Her birini haftada en fazla 3 kez olacak şekilde uygulayın. Her gün tüketmeniz bedeninize yarardan çok zarar getirebilir. Bu nedenle aşırıya kaçmayın! Ara öğünlerinizde bedeninize destek olması amaçlı tüketebilirsiniz.

O halde daha hafif bir yaz için kolaylıkla hazırlayıp tüketebileceğiniz birbirinden lezzetli ve sağlıklı detoks tariflerini denemeye ne dersiniz?

Yağ Yakıcı Ferahlatan Detoks Suyu

Malzemeler:

-1 litre soğuk su

-2 adet salatalık

Yazının Devamı

Beyin sağlığını koruyan mind diyeti hakkında her şey

22 Nisan 2022

Akdeniz diyetinin melez bir diyeti olan ‘Mind Diyeti’, beyin gücünü arttırmanız için gerekli olan gıdaları tüketerek beyin sağlığınıza yatırım yapmanıza yardımcı olan harika bir diyettir.

En genel anlamı ile bu muhteşem diyet, bitkisel bazlı beslenmeye ve doymuş yağ oranı yüksek olan hayvansal gıdalara odaklı olup ek şeker içeren gıdalardan da uzak durmanızı istiyor.

Gelin şimdi sağlıklı yaşam meraklılarının gözdesi olan bu diyetin ne olduğuna göz atalım…

Mind Diyeti Nedir?

Beyin sağlığını koruma, Alzheimer gibi hastalıkları engelleme veya ortaya çıkma süresini geciktirme gibi etkileri olan bir diyettir. Sadece bununla da kalmaz unutkanlık, erken bunama gibi sorunları da azaltmaya yardımcı olur.

Yapılan birçok araştırmaya göre ise bu diyeti uygulayanlarda Alzheimer’a yakalanma riski %35 daha azdır. Bu da çok hafife alınacak bir oran değil gibi görünüyor!

Yazının Devamı

Sattvik beslenme hakkında her şey!

30 Mart 2022

Gelin şimdi sağlıklı yaşam ve yoga meraklılarının gözdesi olan bu diyetin ne olduğuna göz atalım…

Sattvik Beslenme Nedir?

Ana teması bitkisel beslenme temelli olan bu sıra dışı beslenme şekil, aslında tam anlamıyla bir yaşam tarzıdır da diyebiliriz. Bedeninizin ve zihninizin her şeyle bir uyum içerisinde hareket etmesine olanak sağlayan sattvik beslenme, çok katı bir tarz gibi gözükse de aslında zamanla sizin için çok daha keyifli olacaktır.

Sattvik Beslenme Prensipleri Nelerdir?

-Saf ve doğal olan besinler tüketilmelidir.

-Et ve et ürünlerinden uzak durulmalıdır.

-Çiftlik ürünü olmayan balık tüketilebilir.

-Serbest gezen tavuk yumurtası tüketilmelidir.

Yazının Devamı

Psikobiyotikler hakkında her şey!

15 Mart 2022

Nedir Bu Psikobiyotikler?

Özellikle son zamanlarda yapılan birçok araştırma, sindirim sistemimizdeki mikroorganizmaların yani mikrobiyotamızın aslında zihnimiz ile tamamen bağlantılı olduğunu ortaya koymuştur.

Doğum anından itibaren birçok faktör ile kendine göre şekillenen mikrobiyotamız sadece bağışıklık ve sindirim sisteminden sorumlu olarak enfeksiyonlara karşı bizi korumakla kalmaz, aynı zamanda zihin fonksiyonumuz için de gerekli olan nörokimyasalları da salgılar. İşte bu kimyasallara yardımı olan mikroorganizmalara ‘Psikobiyotik’ adı verilmektedir.

Psikobiyotikler Bedenimizi Nasıl Etkiler?

Gün içinde aniden hiçbir sebep olmaksızın enerjinizin düştüğünü ve kendinizi kötü hissettiğiniz anları hatırlayın. Bu depresif halin nedeni aslında midenize aldığınız besinlerdir. Böyle durumlarda sizi pozitife çevirebilecek olan psikobiyotiklere yönelebilirsiniz. Nasıl yani dediğiniz duyar gibiyim, hemen anlatıyorum…

‘Psikobiyotik diyeti’ olarak adlandıran bu beslenme şekli aslında bildiğiniz probiyotik içeren bir beslenme düzenidir. Fakat

Yazının Devamı

Çakraları dengeleyen mucize besinler

22 Şubat 2022

Kök Çakra

Kök çakra bedende omurganın dibinde yer alır ve topraklanmaya bağlanır. Bu sayede size güven duygusunu ve istikrarı verir. Kırmızı renge sahip olan kök çakra enerjisini topraktan alır. Bu nedenle besin desteği ile en kolay şekilde desteklenen çakradır. Enerjisi bozulmuş olan kök çakrasını dengeleyecek besinler de bu bağlamda kök sebzelerdir. Bunlar; havuç, patates, pancarı kereviz ve soğandır. Kendinizi enerjisel olarak zayıf hissettiğiniz anlarda kök çakranızı dengelemek adına bu gıdaları tüketmeniz hızlıca topraklanmaya yardımcı olacaktır.

Sakral Çakra

Sakral çakra ise duygularınızı, cinselliği ve enerjinizi kontrol eder. Temsili rengi turuncudur. Aynı zamanda böbrek ve kalın bağırsağa bağlı olan bir çakradır. Bu çakra dengede ise yaratıcılık ve tutku hissi yüksektir. Su enerjisi ile yönetilen bir çakra olduğundan dolayı su içeriği daha fazla olan besinler olumlu etki gösterecektir. Bu bağlamda sakral çakrayı dengelemek için, turunçgiller, balkabağı, çilek ve deniz ürünleri etkili

Yazının Devamı

Kalp sağlığınız için tüketmeniz gereken yağlar

9 Şubat 2022

Zeytinyağı

Tam bir sağlık deposundan bahsediyorum. Özellikle Akdeniz tipi beslenmenin olmazsa olmazı olan zeytinyağını beslenmenizde yer vermeniz gerekmektedir. İçeriğinde yüksek orandaki E vitamini ve K vitamini dışında bolca antioksidan bulundurur. Omega-3 ve Omega 6 yağ asitleri bakımından zengindir. Faydaları nelerdir derseniz; karaciğeri temizler, sindirim sistemini rahatlatır, cildi güzelleştirir, kemiklerinizi güçlendirir, metabolizmanızı hızlandırır, saç sağlığına etki eder ve kan basıncını düzenler. Yemeklerinizde çok az miktarda da olsa zeytinyağı kullanmanızı öneriyoruz.

Hindistan Cevizi Yağı

Tropik bölgelerde yetişen gözde sağlıklı yağlardandır. Bu yağ ise hindistan cevizi meyvesinin etli bölümünü ayrıştırılıp kurutulduktan sonra soğuk sıkım yönetimi ile elde edilir. En yüksek faydaları ise; saç sağlığını ve cildinizi güzelleştirir. Özellikle antifungal etkisi ile mantar karşı koruyucudur. Yoğun antioksidan içeriği ile bedendeki serbest radikalleri yakalayarak oksidatif stresi azaltır. Bu sayede kansere karşı koruyucu etki gösterir. Cildinizde,

Yazının Devamı

Sağlıklı bir kalp için portfolio diyeti

23 Ocak 2022

Portfolio Diyet Nedir?

Ana teması kolesterol ve tansiyonun düşürülmesine yönelik bir diyet olan Portfolio’daki asıl amaç tabii ki kalp sağlığını korumaktır; kilo vermek değil! Bu nedenle bu diyette bitkisel bazlı olacak şekilde düzenli bir beslenme gerekmektedir.

Biliyorsunuz ki kötü kolesterol seviyeniz yükseldiğinde damar tıkanıklıkları kaçınılmazdır. Bunun önüne geçmek için ise LDL değerinizi azaltıp HDL değerinizi yükseltmeniz gerektedir. İşte bu diyet kandaki kolesterol seviyenizin düşürülmesini sağlayarak zaman içerisinde kalp sağlığınızı korumaya başlamanıza yardımcı olacaktır. Üstelik konu ile ilgili birçok çalışma yapılmıştır ve yapılan çalışmalara göre kardiyovasküler hastalıkları önlediği ortaya konulmuştur.

Portfolio Diyetinde Rahatlıkla Tüketilebilen Besinler Nelerdir?

-Yağlı Tohumlar

-Soya Fasulyesi

-Tofu

-Lor peyniri

Yazının Devamı

Yılbaşına özel beslenme ipuçları ve örnek yılbaşı menüsü

17 Aralık 2021

Kahvaltıyı Asla Atlamayın

Gece çok yemek yerim diye düşünüp kahvaltınızı es geçmeyin. Güne mutlaka sağlam bir kahvaltı ile başlayıp bedeninizi dengeleyin. Öğle yemeğinizi de hafif şekilde atlatın. Bunun için salata, yoğurt veya bir kâse sebze çorbası tercih edebilirsiniz. Ara öğünlerinizde ise midenizi rahatlatacak bitki çaylarına yönelebilirsiniz.

Gelelim Akşam Yemeklerinize

Kızartma yerine kesinlikle fırın, ızgara ve buhar yöntemlerini tercih edin. Mevsim sebzelerinden faydalanmak adına zeytinyağlılara yönelin. Cips, çikolata, çekirdek gibi hazır paketlenmiş gıdalar yerine doğal kuruyemişleri tercih edin. Et tüketeceğiniz için yanında ekstra karbonhidrat almanıza gerek yok, emin olabilirsiniz. Protein ağırlıklı bir beslenme sizi hem uzun süre tok tutacak hem de gece boyu daha enerjik olmanıza yardımcı olacaktır.

Tatlıya Dikkat

Tatlı tercihinizi ise şerbetli işlenmiş tatlılar yerine hafif lezzetlerden yana kullanın. Sütlü tatlılar veya bir iki ince dilim kabak tatlısı gayet akıllıca bir seçim olacaktır.  Üstelik bu sayede ertesi

Yazının Devamı