Metin Uyar

Metin Uyar

metin.uyar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dr. Mauricio de Maio medikal estetikte en güncel yaklaşımın; yorgun, üzgün, kızgın görünmek gibi yüzün yaydığı olumsuz mesajları silmek olduğunu söylüyor

 

İtiraf edelim hiçbirimiz yaşlanmayı sevmiyoruz. Ama kendimizi eve kapatıp, tüm olumsuz dış çevre etkenlerinden korusak bile yaşlanmanın önüne de geçemiyoruz. Bu nedenle günümüzün trend topiclerden biri “iyi yaşlanmak”! Nasıl göründüğümüzü doğrudan etkilediği için de iyi yaş almasını istediğimiz organların başında cildimiz geliyor. Ünlü estetik cerrah Dr. Mauricio de Maio ile cildimizin iyi yaşlanmasını nasıl sağlayabileceğimizi konuştuk. Allergan Medikal Estetik ev sahipliği ile gerçekleşen “Beauty Decoded” organizasyonunda konuşmacı olan doktor, cildimize de dişlerimiz gibi özenli yaklaşmamız gerektiğini vurguluyor. Nasıl ki dişlerimizin sağlıklı ve güzel görünmesi için düzenli olarak dişlerimizi fırçalıyoruz. Hatta bu alışkanlığı bizden sonraki nesillere de aktarıyoruz… İşte cildimize de aynı hassasiyetle yaklaşmamız gerektiğini söylüyor. “Genç yatağa girip, ertesi gün yaşlı uyanmıyoruz. Yaşlanma süreci yıllar alıyor” diyor. Ancak insanların yaşlılığın hafif ve orta belirtilerini göz ardı edip ancak kocaman kırışıklıklar gibi ciddi belirtiler ortaya çıktığında çözüm arayışına girdiğini gözlemlediğini söylüyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflar aynadan daha etkili

Önlem almadan geçirdiğimiz yıllarınsa yüzümüzde bizi yansıtmayan duygusal mesajlar olarak karşımıza çıktığına değiniyor. Örneğin yüzümüzün sarkması bizi üzgün, derinleşen kırışıklıklar bizi kızgın biri gibi gösterebiliyor. Bu durum sosyal hayatımızdan iş yaşamımıza kadar birçok alanda istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Dr. Mauricio de Maio hastalarına hem aynaya hem de fotoğraflarına bakmalarını tavsiye ediyor. “İlginç bir şekilde aynaya bakmak, fotoğrafa bakmaya oranla daha az farkındalık yaratıyor” diye de ekliyor. Medikal estetiğe ideal başvuru yaşını sorduğumda ise: “İdeal yaş genetik mirasınıza bağlıdır. İnsanlara kaç yaşında olduklarını soruyorum, bir de kaç yaşında göründüklerini soruyorum. Eğer yaşınıza göre daha yaşlı görünüyorsanız artık harekete geçme zamanı gelmiştir” diyor.  

Haberin Devamı

En iyi halimizde nasıl görünebileceğimizi de konuşuyoruz. Dr. Mauricio de Maio bu noktada yüzümüzü bir eve benzetiyor. “Evimize iyi bakmak için nasıl evi temizlememiz gerekiyorsa, iyi görünmek için de yüzümüzdeki olumsuz mesajları temizlememiz gerekiyor” diyor. Kendi geliştirdiği “MD Codes” tekniği ile bunun mümkün olduğunu da ekliyor. Doktor bu yöntemde olumsuz dört mesaj belirlemiş: yorgun, üzgün, kızgın görünmek ve yüzün sarkık olması. Bu mesajları küçük dokunuşlarla yok ediyor. Yüzü şekillendirme için kadınlarda 7, erkeklerde ise 9 kritik nokta olduğunu söylüyor.

Yüzünüzdeki olumsuz mesajlar silinebiliyor

Kadınlar güçlü görünmek istiyor

Dr. Mauricio de Maio kadınların toplumda güç kazanmasının estetik trendlerini doğrudan etkilediğine dikkat çekiyor: “Geçmişte hassas ve zarif bir güzellik, meleksi ve korunmaya ihtiyaç duyan bir yüz ifadesi çok ilgi çekiyordu. Bugün ise kadınlar artık korunmaya ihtiyaç duyan kişiler gibi değil güçlü görünmek istiyorlar. Örneğin çene hattı çok daha güçlü görünsün istiyorlar” diyor.

Haberin Devamı

Erkekler daha istekli

Erkekler için pek çok ülkede estetik konusunun hâlâ bir tabu olduğunu ama giderek artan sayıda erkeğin bu konuda daha bilinçli ve daha istekli hale geldiğini söyleyen Dr. Mauricio de Maio şunu da ekliyor: “Artık insanlar yorgun ve tükenmiş göründüğü için işlerini kaybedebiliyor. Bu yüzden de görünümü
daha çok önemsiyorlar”