PRP ile gençleşin

9 Eylül 2020

Prp ile genç, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün. Kendi kanınız ile elde edilen size ait kök hücrelerle cildinizi yenileyebilirsiniz. Güzelliğinize güzellik eklemek isteyenler PRP yöntemini kullanabilirler. Kanımızda bulunan plazmalar bir çok maddelerin dokulara taşınmasını sağlar. Kandaki önemli hücrelerden biri olan trombositlerin görevi damar bütünlüğü bozulduğunda kanamayı durdurmak ve iyileşmeyi başlatmaktır. Trombositlerin içinde bulunan büyüme faktörleri ve stokinler nedeniyle yaraların hızla iyileşmesi sağlar. Böylece bu özelliği sayesinde estetik alanında cilt ve vücut gençleştirme işlemlerinde başarıyla kullanılmaktadır. Hasarlı ve lekeli dokuların normale dönmesi için kullanılan PRP yöntemi sayesinde başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

PRP kimlere uygulanır?

PRP  her yaş gurubu kadınlara ve erkeklere uygulanır.

PRP hangi alanlarda kullanılır?

PRP estetik ve güzellik amaçlı vücudumuzun birçok bölgesinde güvenle kullanılmaktadır. Hızlı ve yan etkisi olamayan sorunsuz

Yazının Devamı

Dudaklar

6 Ağustos 2020

Dudaklarımız ile burnumuzun arasındaki mesafe olması gerekenden çok fazla ise üst dudaklarımız pileli veya valonlu bir görüntü alır. Bu nedenle burun kökünden üst dudağımıza, dudak yanlarımızdan alt dudak kenarlarına doğru gevşek ve kıvrımlı ilerleyen fazlalıklar gülme estetiğimizi normalinden çok fazla olumsuz etkiler.

Ağzımızın her iki üst köşesini aşağıya çekerek sarkmasına neden olan bu görüntü alt dudağımızın kaslarını da aşağıya çekmiş olur. Ağız çevresinde bulunan yıpranma ile dudaklar içe doğru kıvrılıp büzülürler. Böylece kadınlarda erkeksi görünüm, erkeklerde kadınsı bir biçim ortaya çıkarmaktadır. Dudakla burun mesafesinin kısalıp daraltılması yüz bölgemizin tamamının daha derli toplu ve çekici görünmesine neden olur. Valonlu ve yıpranmış görüntünün toparlanması için kişiye özel tekniklerin kullanılması uygundur. Bu şekilde yapılan uygulamalarda karşılıklı güvenle daha doğal ve güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Dudak üstü

Yazının Devamı

Karboksiterapi tedavisi

4 Mart 2018

Karboksiterapi

Karbondioksit gazı doku ve damarları genişleterek uygulama bölgesinde oksijenin yayılmasını sağlar. Bu sayede oksijen artar dolaşım hızlanır ve kişinin zayıflama süreci başlamış olur.

Karbondioksit tedavisi ve sonuçları

Karbondioksit zayıflatan tedavilerde en başta olandır. Bir diğer adı karboksiterapi' olan tedavinin zayıflama alanındaki olumlu etkilerinden dolayı bir çok ünlü karboksiterapi tedavisinden oldukça sık faydalanmaktadır.

Karboksiterapi ve zayıflama beden incelmesi olarak kendini göstermektedir. Karbondioksit tedavisi ile birlikte spor ve diyet kişinin kilo problemi oranında ele alınmalıdır. Lokal zayıflama alanında tercih edilen karboksi terapi ameliyatlarda cerrahların da sık kullandığı bir yöntemdir.

İnsan vücudu dakikada 200 ml karbondioksit gazını üretirken bir yandan vücut üretilen karbondioksit miktarını dışarıya atar.

Yazının Devamı

Kelebek

20 Mart 2017

Kelebek

Kızım cilt konusu açıldığında benden bahsedecek ve şunu söyleyecek : Annemin cildi çok güzeldi. Canım kızım, sana buradan sesleniyorum . Ben cildime bakıyorum ve güzel olmak için vakit ayırıyorum. Sen de yap. Daha çok yap.

Ama sakın kese yapma, limon sürme, bal vs. sürme.Sodayla yıkama. Limonda bulunan asit cildini inceltir, kılcal damarları artırır. Gelecekte cilt lekesine zemin hazırlar. Bal cildinde eritem yaratır. Cilt yumuşak olduğu için sevinirsin , aslında sönmüş, gevşemiş ve incelmiştir . Limonu çorba, salata ve midye yerken kullanmak daha faydalı olacaktır. Bal zaten olağanüstü bir besin ve tereyağlı ekmekle birlikte yemeyi çok severim.

Her gün onlarca insanla konuşurum.

Beyni karmakarışık bireysel toplantıların ardından ocakta iğneyi ısıtıp sivilcesini patlatıp " limon sürdüm, karbonatla sildim, yoğurtla maske yapmıştım " diye devam eden diyaloglar...

Kelebeklerin 150.000 kadar türü vardır. Cildimiz kelebekler kadar narin ve hassasken acaba biz yağlı, kuru, hassas, az yağlı, vs. 5-6 cilt tipinden nasıl emin olabiliyoruz? Eğer emin değilsek ortalama

Yazının Devamı

Siyah noktalar

10 Mart 2017

Siyah nokta

Siyah noktalar hücreler arası yağ metabolizma hızının artması ile yağ ve toksinlerin ciltte birikmesi sonucunda gelişirken bir yandan geniş gözeneklerin ve izlerin kaynağını oluşturur.

Deride biriken sıvının üzeri sararıp katılaştıktan sonra hava ile temasa geçer ve siyahlaşır. Sivri uçlu deriden ayrılmış ve gözeneklere bağlı yaşarlar Cildin yıpranmasına neden olan bu sorunu yok etmek mümkün.

Cildimizde noktaları izlerken kaşlarımızı çatıp üzgün, üzgün bilinmez uzaklara gideriz. Dudak kenarlarınızda, oluşan tanecikler, alın ortasındaki iri uçlar ve burun noktalarnı pürüzsüz hayal eder nasıl oluştuğunu ya da nasıl oluşmayacağını düşünürüz.
Derimiz organlarımızdan biridir.

Yazının Devamı

Kadınlar orta yaş bakımında

3 Mart 2017

Kadınlar Orta Yaş Bakımında

23 yıllık meslek hayatımın henüz 6. ayında kendime verdiğim bir söz vardı. Herkesin yaptığını değil kimsenin yapmadığını yapacağım.

İşini iyi yapan ve bu yolda koşan insanların kendilerini seven ve saygı duyan mutlu insanlar olduğuna inanıyorum. Başarılı insanlar başarılı olmak için yola çıkmazlar.

Yaklaşık bir yıl önce Alsancak Pasaport'ta kahve içerken yan masadan gelen minik fısıltılarla birlikte 'Şafak' adını duyunca dönüp baktım. Aynı anda onlar da bana bakıyordu. Bir an sessizlik oldu.

-Merhaba!

-Merhaba?

-Şafak hanım?

-Evet .

Yazının Devamı

Çok güzelim

25 Şubat 2017

Mucize güzellik

Çocukken elimdeki kaşığa yansıttığım görüntümle oynarken kaşığa dil çıkarıp profilden selfie yapardım. Aynanın karşısında saçlarımı tarayıp 'çok güzelim' diye övünür ensemi görmek için kendi etrafımda defalarca dönerdim. Halil Cibran güzellik için 'bütün bir hayatımız boyu aradığımız yitiğimizdir' demiş . Anlaşılan ben de aynada görmeyi istediğim güzeli arıyordum.

İnsanların ortak noktası en iyiye, en güzele ulaşmaktır. Her zaman, her an büyük umutlara yelken açıp mucizeler bekleriz. Mucize arkasından koşulduğunda bundan zevk alıp kendini beğenen güçlü bir kelime olunca karşılaşmak çok kolay olmuyor.

Bir kaç gün önce elimdeki kaşığa uzun uzun bakarken evde ki aynaya doğru yöneldim. Bir anda kaşıkla oynayan çocuk Şafak ve aynada kendini bulmaya çalışan genç kız Şafak'la buluşmuştum. Kendi kendime muzipçe çok güzelim diye mırıldandım. Hiç değişmemiştim. Yaş alırken yüz hatlarımı muhafaza ettiğimi gördüm. Bana göre bu bir

Yazının Devamı

Cildimizin hassas noktası

19 Şubat 2017

Binlerce kez gezdiğim bir resim galerisi gibi bir çoğunun eseri ve hikayeleri birbirine benziyor.

Danışanları dinlerken yardımcı olmak ve içimden geçenleri anlatmak için en az onlar kadar çok heyecanlanırım. Gözlerinde ki sönük ışığın her bir danışanın ortak özelliği olması benim için binlerce kez gezdiğim bir sergi gibidir.

Geniş gözenekler, siyah noktalar, izler, nemsizlik, cilt oksijeni, kılcal damarlar, kalın deri, ince deri ve karakter değiştirmiş cilt tipleri cildimizin ortak özelliğidir.

Farklı derinliklerde bulunan yağ butonlarını sıkmak derin iz ve çok gözenek demektir.

Ciltler gereğinden fazla kuruyup ya da yağlanabilir. Her iki durum derinin kalınlaşması ve geniş gözeneklerin ve cilt lekelerinin oluşması için yeterli nedenlerdendir. Amacım sizlere cildimiz hakkında küçük fakat önemli detayları kısmen de aktarabilmekti.

Sizlere evde uygulayabileceğiniz minik bir ip ucu önerebilirim. Yüzünüzde bulunan pigmentasyon işaretlerini azaltmak için cilt lekelerinin ve sivilcelerin üzerinde rendelediğiniz patatesi 1 dk bekletin ve

Yazının Devamı