Feminen enerjiyi uyandırmanın 5 yolu

7 Mart 2021

Feminen enerjin, yani "Shakti", seni çağırıyor!

Kadınlar Gününe yakışır şekilde feminen enerjimizi arttırmaya hazır mıyız?

Öncelikle hepimizin içinde var olan feminen enerjiyi nasıl uyandırabileceğimize geçmeden önce kısaca feminen ve maskülen enerji kavramlarına biraz daha yakından bakalım istiyorum:

Bir hedefin peşinden koşarken, işleri tamamlarken, planlarken kullandığımız tarafımız maskülen enerjiyken; yaratıcı tarafımızı yansıttığımızda, akışta hareket ettiğimizde, eğlendiğimizde, daha spontane hareket ettiğimizde ya da meditasyon sırasında iç sesimizi dinlediğimizde benimsediğimiz tarafımız ise feminen enerjimiz. Maskülen enerji "yapmak" ise, Feminen enerji "olmak"tır. Keyif almak, eğlenmek, yaratıcı olmak, hissetmek, almak, anda olmak, sevmek ve güzelliği hayatın her yerinde görmek, yine feminen enerjinin baskın özellikleridir.

Şu anda bu tarafının dengede olmadığını mı düşünüyorsun? Ataerkil bir toplumda, hedef gerçekleştirmenin, verimliliğin, listelere "check" atmanın, ne kadar çok şey yaptığının ve daha çok kaç saat çalıştığının

Yazının Devamı

Aradığın işaret burada

1 Şubat 2021

Yıllar önce üç günde bir kitap okuyordum, bulduğum her kart destesinden kart çekiyordum, sorabileceğim her kişiye sorumu soruyordum. Aklımdaki konu için "Bunu yapmalı mıyım?" sorusunun cevabını arıyordum. Yani;

Onay arıyordum.

Birisinin bana "Evet Sevil sen bunu yapmalısın!" demesini bekliyordum.

Yani gücümü dışarıya veriyordum.

Sonra bir an geldi, "Ben bunu niye okuyorum" dedim.

Yanlış anlama, hala tam bir kitap kurduyum; ama problem olan nokta "okumaktaki amacım"dı.

Bunu çok sık yapıyoruz; ertelemek, değişimden ve gücümüzden korktuğumuz için kaçmak ya da içimizdeki arzuya dışarıdan bir onay beklemek.

"ONAY VERİLMİŞTİR!"

Yazının Devamı

Günün en önemli 15 dakikası

25 Ocak 2021

Sabah uyandığınızda güne nasıl başladığınızın günün devamı için ne kadar önemli olduğunu duymuşsunuzdur. Peki hiç gece uyumadan önceki dakikaların önemini duymuş muydunuz?

Dr. Wayne Dyer’ı dinlemeden önce, sabah güne nasıl başladığım konusunda bilinçliydim. O dakikaların günün en önemli anları olduğunun farkındaydım. Fakat Wayne Dyer’ın uyumadan önceki son 5 dakika ile ilgili söylediklerini dinledikten sonra, atladığım noktayı gördüm. Artık günü nasıl kapattığım da benim için en az sabahın ilk anları kadar önemli.

Sabah uyandığımızdaki ilk dakikalarımız günün nasıl geçeceği ile ilgili tonu belirken, gece uyumadan önceki dakikalarımız ise bilinçaltımızın nasıl kodlanacağını belirliyor.

Evet o meşhur bilinçaltı.

Hani sildirmek, temizletmek, değiştirmek için bir sürü paralar harcanan bilinçaltı!

Şimdi dikkatinizi çekebildim mi?

Güzel :)

İstediğiniz sonuçları beklediğiniz kadar hızlı almıyorsanız, havuzu doldururken bir yandan boşalttığınız için olabilir.

Yazının Devamı

3 adımda eleştiriyle baş etme yolları

16 Aralık 2020

Eleştiriden kurtulmanın yolu var mı?
Var.
Standart, etrafındakilerin onayını alan, risk taşımayan, alışılagelmiş, kimsenin damarına basmayacak şekilde yaşa; eleştirilmezsin.
Yok olmadı.
Farkındasın değil mi; öyle yaşarsan da eleştirileceksin.
Bu sefer de; almadığın riskler için eleştirileceksin.
Yani, eleştiriden kurtulmanın yolu yok:)

Yazının Devamı

Rumi’den 5 hayat dersi

12 Kasım 2020

Bazen tek bir cümle sanki bir kitabın bilgeliğini içinde barındırır.

İşte Rumi’nin şiirlerinin de aynen öyle etkisi var: Sanki tek bir şiir Evren’in bütün bilgilerini kalbine dolduruyormuş gibi.
Bugün seninle; doğruları hatırlatan, sınırsızlığımızı vurgulayan 5 özlü sözünü paylaşmak istiyorum. Okurken sadece zihninle değil, kalbinle de oku.

1- “Dün zekiydim, Dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, o yüzden kendimi değiştiriyorum.”
“Dışarının problemleri, içsel değişim sağlanmadan değiştirilemez”i en güzel açıklayan söz. Daha önce de bunu deneyimledin öyle değil mi? İş değişikliği, yeni sevgili, farklı ev… Sen aynı kaldıkça senin zihnin ve duyguların aynı yayını yaptıkça benzer deneyimler hayatına gelmeye devam ediyor. Ama eğer sen içeriyi değiştirirsen, işte o zaman dışarının değişeceği kesin!
O yüzden Rumi’nin dediği gibi, bugün bilgeyiz ve kendimizi değiştiriyoruz.

Yazının Devamı

Evren nasıl bir öğretmen?

6 Ağustos 2020

"Evren ile birlikte yaratım" ile ilgili aldığım soruların başında;

-Dersimi aldığımı nasıl anlarım?

-Öğrenmem gerekeni öğrenemiyorum galiba…

-Hangi dersi almam gerekiyor bu konudan?

soruları geliyor.

Kelimelerin hepimizde tetiklediği anlamlar farklı oldukça, işte bu “dersi almak, öğrenmek” konusu da, sanki sınıf geçmemiz için orada bizi değerlendiren bir Evren varmış izlenimi oluşturuyor.

Önce gel seninle bu “öğrenmek”, “dersi almak” ifadeleri nereden geliyor onu konuşalım:

Bir çok spiritüel öğretide, yaşamdan bahsedilirken yaşam okulu ifadesi geçer, dolayısıyla hayatımızdaki her deneyimin de bize verilmiş “assignment” yani Türkçe karşılığı, ödev, çalışma olduğu yazılır.

Yazının Devamı

Kazanan bilincinde günü planla

24 Haziran 2020

Kazanan kişilerin başarıları tesadüf mü? Eğer sürekli kazanıyorlarsa değil!

"Kazanan" bilincine sahip olmak için, sen de gününü aşağıdaki 7 adıma göre planlayarak başla:

1- Öncelikle; “Zaman yetmiyor” yerine “Zaman benim için genişliyor” yeni mantran olsun.

2- Yapılacaklar listen olsun. Zihninin rahatlamasını istiyorsan YAZ. Konuların senin kontrolünde olduğunu bildiğinde zihnin de sakinleşecek.

3- Her sabah “Bugün hangi 3 şeyi yapmış olursam akşam yatarken kendimi çok iyi hissederim” diye sor ve o 3’ünü önceliğe al.

4- En çok erteleme eğiliminde olduğunu İLK yap.

5- Benzer şeyleri ardı ardına yapmaya çalış. Çok daha kolay ve hızlı bitirmeni sağlayacak.

6- Belirli bir grup işten diğerine geçerken 5-10 dakika ara verip kendini yeniden başlat.

Yazının Devamı

LGS için motivasyon reçetesi

19 Haziran 2020

Sürekli değişen gündem ve belirsizlik, stresle yaşamayı bizler için normalleştirmeye çalışıyor olsa da, “stresle yaşamamayı” seçebiliriz. Bu yazımda sizlerle özellikle LGS öncesi ve sonrası stresi azaltmakta hem öğrencilere hem velilere yardımcı olacak bir motivasyon reçetesi hazırladım. Birini ya da üçünü, sınav öncesi-sonrası rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çalıştınız, hazırsınız, şimdi bu süreci anda kalarak kapasitenizi en iyi şekilde kullanma zamanı.

1- Olumlamalar ile doğru komut ver

Kendi kendimize yaptığımız konuşmalar en önemli ve en etkilileri, çünkü en filtresiz konuşmalarımız. Kendimize sürekli tekrarlayacağımız cümleler -mantralar- bir yandan zihnimizi söylediğimiz cümleye programlarken bir yandan da enerji alanımızı bu cümlenin enerjisi ile beslemeye devam ediyor. Nasıl mı? Aşağıdaki cümlelerden sana en iyi hissettirenleri seç ve 11 kez tekrarla. Enerjinin nasıl değiştiğini deneyimleyerek öğren.

-Ben başarılıyım

-Ben bir çok zafer kazandım

-Ben akıllıyım

-Ben becerikliyim

-Ben zekiyim

Yazının Devamı