Dünya Skandaldan Aliyev'in kızları da çıktı

Skandaldan Aliyev'in kızları da çıktı

06.04.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

Dünyayı sarsan ve devlet başkanları başta olmak üzere pek çok önemli ismi etkisi altına alan "Panama Belgeleri" Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızlarını da vurdu.

Skandaldan Aliyevin kızları da çıktı

Panama Belgeleri'ne göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ailesi adına vergi cennetlerinde pek çok paravan şirket bulunuyor.

Haberin Devamı

Şirket ve dernekler Aliyev'in kızları Leyla ve Arzu'nun üstüne yapılırken Aliyev'in büyük ablası Sevil Aliyeva'nın üstüne de bir şirket bulunuyor.

İddiaya ilişkin açıklama Alşiyev'in sözcüsünden geldi ve açıklamada "Kızlar yetişkin ve iş yapmaya hakları var" denildi.

Leyla ve Arzu'nun adı daha önceden de paravan şirketlerle anılmıştı. Panama Belgeleri kayıtlarına göre iki kız kardeş Virgin Adaları'nda bulunan Kingsview ve Exalation isimli iki şirketin sahibi... Exalation Ocak 2015'te kuruldu ve firma adına sadece 1 milyon dolarlık mülk bulunuyor.

Öte yandan Aliyev'in büyük ablası Sevil'in de Virgin Adaları'nda bir şirketi bulunuyor. Firmanın ismi Seaton Emlak... Şirketin faaliyet alanı isminde yazsa da tam olarak belli değil.

Haberin Devamı

Seliv Aliyeva'nın mesleği kayıtlarda bestekar olarak geçiyor. Adresi ise Londra'da... Oturduğu mahalledeki evlerin ortalama değerinin 9 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.