D Harfiyle Başlayan Atasözleri Dost Acı Söyler

Dost Acı Söyler

21.04.2020 - 17:01 | Son Güncellenme:

Yaygın şekilde kullanılan atasözlerinden biri olarak dost acı söyler cümlesi öne çıkıyor. Özellikle anlamı ile beraber mutlaka dikkate alınması gereken bir atasözüdür. Peki, dost acı söyler atasözünün anlamı nedir? Kısaca atasözü açıklaması için detaylar.

Dost Acı Söyler

Dost acı söyler atasözü TDK’ya göre ‘güvenilir arkadaşlar dostunun zarar görmemesi için acı da olsa doğruyu söyler’ biçiminde anlam taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Dost Acı Söyler Atasözünün Anlamı Nedir?

 Dostlar her zaman insanların yanında olan ve onlara daima doğruyu söyleyen kişilerdir. Güvenilir olan bu insanlar çıkar kaygısı gütmeden tüm samimiyetiyle yaklaşırlar. Sinsi şekilde yaklaşmazlar. Özellikle kusurlarımızı, hatalarımızı ve eksiklerimizi direkt olarak söylerler. Bunu bize sevdikleri için yaparlar. Böyle bir durumu gerçekleştirmemek için ise dost acı söyler atasözü kullanılır.

 Kısaca Atasözü Açıklaması

 Toplum tarafından benimsenmiş özlü sözler atasözü olarak bilinir. Bu atasözleri içerisinde dost acı söyler çok derin ve özel bir anlama sahiptir. Kişinin herhangi bir hataya düşmemesi için ona gerçekleri tüm çıplaklığıyla söyleyen kişiler dostlardır. İnsan her zaman gerçek dostları yanında tutmalı ve onları kaybetmemelidir.