M Harfiyle Başlayan Atasözleri Mazlumun Ahı İndirir Şahı

Mazlumun Ahı İndirir Şahı

27.11.2020 - 14:25 | Son Güncellenme:

Özellikle hem tek başına hem de bir cümle içerisinde kullanılabilecek en güzel atasözlerinden biri mazlumun ahı indirir şahı atasözüdür. Buna benzer farklı atasözleri de bulunurken, anlamı oldukça merak ediliyor. Peki mazlumun ahı indirir şahı atasözünün anlamı ne demek? Kısaca atasözü açıklaması.

Mazlumun Ahı İndirir Şahı

Benzer bir atasözü üzerinden de aynı anlama gelen mazlumun ahı indirir şahı, gündelik hayatta da kullanılan atasözlerinden biridir. Özellikle Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste atasözü ile de aynı anlama geldiğini söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 Mazlumun Ahı İndirir Şahı Atasözünün Anlamı Ne Demek?

 Kimse başka insanlara zulüm etmemelidir. Özellikle savunmasız ve masum insanlara karşı merhametli olunması gerekir. Aksi takdirde zulüm gören bir insanın bedduası, padişahı dahil tahtından indirir. O yüzden kimsenin ahı alınmak istenmiyorsa, kişi elindeki gücü başkalarını ezmek için kullanmamalıdır.

 Kısaca Atasözü Açıklaması

 Atasözleri günlük yaşamda nasihat vermek için kullanılan ve yüzyıllar öncesinden gelen cümlelerdir. Zamanında deneyin ve tecrübeye dayalı şekilde kurulmuş ve günümüze kadar ulaşmış özlü sözler olarak da nitelenebilir. Amaca uygun şekilde farklı yerlerde bu atasözünü kullanmak mümkündür.