Bulmacalar Bilmezlikten Gelmek Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Bilmezlikten Gelmek Yanıtları

Bilmezlikten Gelmek Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Bilmezlikten Gelmek Yanıtları

10.11.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Halk arasında yaygın olarak kullanılan bilmezlikten gelmek deyimi, bilgi sahibi olunan bir konudan haberdar değilmiş gibi davranmak demektir. Bu deyim aynı zamanda, umursamamak, yok saymak ve göz ardı etmek manasında da kullanılır. Gazel, kaside, naat ve münacat gibi mazmun eserlerde ise bilmezlikten gelmek, şairlerin en çok kullandığı söz sanatları arasında yer alıyor. Bilmezlikten Gelmek bulmaca cevabı nedir? Bilmezlikten gelmek kelimesinin cevaplarını harf sayısına göre listeledik.

Bilmezlikten Gelmek Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada Bilmezlikten Gelmek Yanıtları

Bilmezlikten Gelmek deyimiyle eş anlamlı olan 2 sözcük bulunmaktadır. Her iki sözcük de Arapça kökenli olup Osmanlı döneminden bu yana kullanılmaktadır. 

Haberin Devamı

 Bilmezlikten Gelmek Bulmaca Cevabı Nedir?

 TECAHÜL: 

  1. yüzyıldan beri kullanılmakta olan tecahül kelimesi, ''cehl'' kökünden türetilmiştir. Cehl, bilmemek ve haberdar olmamak anlamına gelirken tecahül, bilmezlikten gelmek, karşındaki insanı bilmediğine inandırmak demektir. 

 Bu kelime Tecahül-i Arif şeklinde de kullanılır.

 Harf harf Bulmacada Bilmezlikten Gelmek Yanıtları

 TEGAFÜL: 

 Bilmezlikten gelme eş anlamlı olan diğer sözcük ise tegafüldür. Gaflet kelimesinden türetilen tegafül, kişinin malumat sahibi olduğu konulardan haberdar değilmiş gibi davranması anlamına gelir.