Doğa Hipopotamın bir günü nasıl geçiyor?

Hipopotamın bir günü nasıl geçiyor?

21.09.2020 - 17:13 | Son Güncellenme:

Onun iki adı var: Biri su aygırı diğeri hipopotam. Çok sakin ve çok büyük bir hayvan gördüğümüz kadarıyla. İnsan da merak etmiyor değil, su aygırı bir gün içerisinde neler yapıyor ve genel özellikleri ne diye.

Hipopotamın bir günü nasıl geçiyor

Öncelikle önemli bir bilgi verelim. Ona ait özel bir gün varmış ve bu gün dünyada kutlanırmış. 15 Şubat Dünya Su Aygırları günüymüş.

Haberin Devamı

Bir hipopotam bir insana göre çok farklı bir yaşam sürermiş. Gün içerisinde 18 saate kadar suda yaşayabilen bu su aygırları, güne geceleri başlar diyebiliriz. Nasıl mı?

Geceleri sudan çıkar ve kurt gibi aç olan karnını doyurmaya başlarmış. Kendisi sanılanın aksine et yemeyen bir vejetaryenmiş. Karada bulduğu yeşilliklerden kendine bir ziyafet hazırlar ve karnını bir defada doyurup gün doğarken uyumaya, suya geri dönermiş.

Hipopotamın bir günü nasıl geçiyor

Geceleri yaşayan ve sabahları dinlenen hipopotamlar, gördüğünüz gibi oldukça sakin bir hayata sahipmiş. Yeryüzünde yaşayan en iri memeli hayvanlardan biri olan su aygırları, sadece tehlike hissederlerse saldırganlaşabiliyorlarmış.

Kalabalığı da sevmeyen bu hayvan dostumuz genelde yalnız yaşar, kimselere misafirliğe gitmezmiş.

Haberin Devamı

Suda zaman zaman güneş ışınlarına maruz kaldığı için derisi güneş kemi gibi bir sıvı salgılar ve onu ışınlardan korurmuş

Hipopotamın diğer özellikleri

Terleyemez ve zıplayamazmış.

Terleyemediği için suda serinlermiş.

8 ay hamilelik yaşarlarmış.

Ortalama 45 yıl yaşarlarmış.

Her bir dişi yaklaşık 3 kg’ymiş.

Vücudunun en ağır yeri kafasıymış.