Ebeveyn Bebekler neden emmez? Emmek istemeyen bebek ne anlatmak istiyordur?

Bebekler neden emmez? Emmek istemeyen bebek ne anlatmak istiyordur?

29.12.2020 - 11:48 | Son Güncellenme:

Anne olmak ve devamında size yaşattığı birçok olay unutulmaz birer anıdır. Bunlardan biri de bebeğinizle baş başa vakit geçirdiğiniz, göz göze baktığınız emzirme zamanlarıdır. Bu süreçte zaman zaman sıkıntılı anlar yaşayabilirsiniz. Bunlardan biri de bebeğinizin emmeyi reddetmesi olabilir. Öncelikle kendinizi üzmemeli ve onu anlamayı denemelisiniz çünkü mutlaka bunun altında yatan bir neden vardır.

Bebekler neden emmez Emmek istemeyen bebek ne anlatmak istiyordur

Emmek istemeyen bebek ne anlatmak istiyordur?

Haberin Devamı

Enfeksiyon geçiriyor olabilir: İştahsızlık; ateş ve kusma gibi belirtilerle birlikte karşınıza çıkıyorsa bebeğiniz bir enfeksiyon geçiriyor olabilir. Bu durumda hemen çocuk doktorunuza danışmanızda fayda var.

Sütünüzün tadı değişmiş olabilir: Yedikleriniz, sütünüzün tadını değiştirmiş ve bu da onu rahatsız etmiş olabilir. Bunun dışında tekrar bir hamilelik sürecindeyseniz yine sütünüzün tadı değişmiş olabilir. Alıştığı tadın değişmiş olması emmeyi reddetme nedenlerinden biridir.

Pamukçuk çıkarmış olabilir: Genelde bir yaşına kadar bebeklerde görülen bir hastalık olan pamukçuk; yanak içi, dil ve damakta beyaz kabartılar şeklinde görülür ve acı yapar. Bu da emmemesi için bir nedendir.

Burnu tıkalı olabilir: Çok iştahlı olsa da bebeğinizin burnu tıkalıysa ememez. Doktorunuzun önerisiyle burnunu temizleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emzirme pozisyonunuz hatalı olabilir: Emzirirken onun hoşlanmadığı ya da ememeyecek şekilde tutulursa bundan hoşlanmayabilir.