Masal Oku Kerem ile Aslı Hikayesi Oku: Unutulmayan Türk efsanelerinden…

Kerem ile Aslı Hikayesi Oku: Unutulmayan Türk efsanelerinden…

24.02.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Güzel aşk masallarından biri de Kerem ile Aslı’ymış. Sonu hüzünlü bitse de birbirleri için her türlü zorluğu göze alan bu aşıkların hikayesi günümüzde bile anlatılırmış.

Kerem ile Aslı Hikayesi Oku: Unutulmayan Türk efsanelerinden…

Kerem, İsfahan padişahının biricik oğluymuş. Günlerden bir gün sarayda gezerken rahiplerden birinin kızı olan Aslı’yı görmüş. Görür görmez ona aşık olan Kerem, durumu babasına açıklamış. Babası rahibe gitmiş ve kızını oğluna istediğini söylemiş.

Haberin Devamı

Farklı dinlerden geldikleri için rahip bunu istememiş ama Padişah’a da “Hayır!” diyememiş. Evini, malını toplamış ve İsfahan’dan kaçmış.

Deliler gibi Aslı’ya aşık olan Kerem, başlamış karış karış Aslı’yı aramaya. Anadolu’yu baştan sona gezerek onu aramaya başlamış. Yanında en yakın arkadaşı Sofu ve çok sevdiği sazıyla birlikte gezerken her rastladığı kişiye Aslı’yı sormuş.

Sonunda bir şehirde Aslı’yı bulmuş. İki genç birbirine olan aşklarını itiraf etmiş ve evlenmişler. Rahip baba buna istemeye istemeye razı olduysa da içinden hala bu evliliği istemiyormuş. Bu yüzden bir plan yapmış. Kızına büyülü bir gömlek yaptırmış. Evliliklerinin akşamı bu büyülü gömlek Kerem’i küle çevirmiş. Bunu gören Aslı da tutuşmuş ve iki aşığın külleri birbirine karışmış.