Cumartesi Her yerde onlar var

Her yerde onlar var

19.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Renklisi, desenlisi, büyüğü, küçüğü... Altın çağını yaşayan fular, eşarp ve bandanaları farklı şekillerde kullanarak stilinizi hareketlendirebilirsiniz. İlham, 2017 ilkbahar - yaz podyumları ve sokak modasında

Her yerde onlar var

Fular, eşarp ve bandanaların iyi yanları saymakla bitmez. Hatta belki de kullanım alanı böylesine geniş olan başka bir aksesuar daha yok. Düşünün; gardırobunuzdaki kıyafetleri güncellemenin en uygun fiyatlı yoludur, kolayca taşınabilir, her yerde bulunabilir. Saçınıza istediğiniz şekli veremediğiniz günlerde takabilir, en sevdiğiniz tişörtünüzü daha farklı gösterebilir, bileğinize dolayabilir, çantanızın ucuna iliştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Neyse ki Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana, House of Holland gibi marka ve tasarımcılar da bu sezon haklarını teslim etti. Stilimiz üzerinde sihirli değnek görevi gören bu parçalar, yazdan sonbahara geçmeye hazırlandığımız şu günlerdeki en büyük kurtarıcımız olmaya hazır.

Kimler geldi kimler geçti?

Farklı dönemlerden stil ikonlarının özgün kullanımlarıyla sokak stilinde kendine yer bulan fular ve bandanalar; 80’lerde Madonna’nın başında asi, 60’larda Grace Kelly’nin boynunda zarif bir hale bürünüyordu. Şimdilerde ise boynunda ve saçında sık sık bu aksesuarları kullanan en etkili isim Kendall Jenner.

Stil ipuçları

Eğer aksesuarlarınız arasında, çok uzun yıllar kullanabileceğiniz bir fular ya da eşarp istiyorsanız, materyal tercihiniz ipekten yana olsun.

Haberin Devamı

Püsküller, ponponlar ve eşarpların ucundan sarkan örme figürler, bu aksesuarları daha da neşeli hale getiriyor.

Şalları boynunuzdan sarkıtıp, üzerine kemer takarak yelek illüzyonu yaratabilirsiniz.

Unutmayın, kare kesilmiş fular ve eşarplar, dikdörtgen olanlara oranla daha kolay şekle girebilir.

İpek eşarplarıyla ikonikleşen Hermes’in internet sitesinde, farklı bağlama teknikleriyle ilgili pek çok video var. İzleyip ilham alabilirsiniz.

Alışveriş

Kırmızı Marc Jacobs fuların boyutu hem saça hem bileğe hem de çantalara takmak için ideal. 135 avro.

Tukutukum marka, ponponlu koton ipek fuları pareo olarak da kullanabilirsiniz. 220 lira.

Rumisu’nun illüstrasyonlu eşarpları her stili renklendirmeye hazır.120x120 cm ölçülerindekibu model 360 lira.

Şal desenli Levi’s bandana artık bir klasik. Özellikle Vahşi Batı stilini sevenler için... Fiyatı 40 lira.