Cumartesi Miniklere yeni mekanlar

Miniklere yeni mekanlar

07.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni açılan, oğlumla gittiğimiz ve sizin de ailece keyif alabileceğinizi düşündüğüm mekanları güzel bir hafta sonu geçirebilmeniz için paylaşmak istedim

Miniklere yeni mekanlar

Her hafta sonu çocuklu bir aile olarak en büyük sorunumuz oğlumuzla gidebileceğimiz, onun da bizimde iyi vakit geçirebileceğimiz bir yer bulmak. Aldığım e-posta ve mesajlardan birçok anne-babanın da bizimle aynı sorunu yaşadığını biliyorum. Bu yüzden bu hafta şehirde yeni açılan, oğlumla gittiğimiz ve sizln de ailece keyif alabileceğinizi düşündüğüm mekanları paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Çocuğunuz ebru yaparken siz kahvenizi yudumlayın

-Geçtiğimiz ay Koşuyolu’nda açılan Happy Kinder Parti Evi’nde hafta sonları çocuklar için el işi çalışmaları, ebru, kurabiye ve masal anlatım atölyeleri gibi pek çok farklı etkinlik düzenleniyor. Ailece katılabileceğiniz seramik atölyeleri ise oldukça popüler. Çocuğunuz atölyede iyi vakit geçirirken, siz de hafta sonları kış bahçesinde düzenlenen brunch’a katılıp sıcacık çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Ebeveynler için düzenlenen eğitici seminerleri de ajandanıza not etmenizde fayda var.

-Bağdat Caddesi’nin en sevdiğim mekanlarından biri olan Atölye 5’in Kinder Music derslerine ve cumartesi düzenledikleri eğlenceli atölyelere oğlumla gidiyoruz. Atölye 5 geçtiğimiz ay ilk şubesini Nişantaşı’nda açtı. Çocuklar geri dönüşüm, sanat ve bilim ağırlıklı atölye çalışmalarında vakit geçirirken aileler de Atölye 5’in ikram ettiği çaylarını içip uzun bir sohbete dalabiliyor.

Haberin Devamı

-Sarıyer’de açılan Mutlu Günler Anne ve Çocuk Aktivite Merkezi’nde çocuklar için çeşitli atölyeler ve İngilizce, Fransızca konuşma grupları düzenleniyor. Ancak burayı ilgi çekici kılan anneleri doğum sonrası tekrar spor yapmaya ve doğum kilolarından kurtulmaya teşvik etmesi. Anneler
yoga yaparken çocuklar da Mutlu Günler eğitmeniyle birlikte eğlenceli aktivitelere dalıyor. Eğer isterseniz
3-36 ay arası bebeğinizle birlikte
“Hem Fit Hem Anne” dersine katılabilir ve çocuğunuzla spor yaparak forma girebilirsiniz.

Sizinle keşfetsinler

-Çocuklarınızla gidebileceğiniz ve siz yemek yerken onların da sıkılmayacağı bir restoran bulmak pek kolay değil. Arnavutköy’de beş aydır hizmet veren Fotini Cafebu hizmeti sağlamak üzere yola çıkmış. Hafta sonları brunch, hafta içi ise öğle yemeği sunuyor. Menü günlük olarak değişiyor. Biz gittiğimizde domates çorbası, karnıyarık, pilav, cacık ve kabaklı kiş ile limonlu kek denedik. Yemekleri de kahvaltısı da oldukça lezzetli. Bu bir evin salonu kadar olan küçücük kafenin bir de 0-3 yaş çocuklar için oyun odası var. Kitaplar, eğitici oyuncaklarla dolu olan odaya top havuzu ve kaydırak bile sığmış. Elbette rezervasyon şart.

Haberin Devamı

-İlk kez San Francisco’da ziyaret ettiğim Discovery Museum’da (Keşif Müzesi) saatler geçirmiş, çocuklar için bilimin ne kadar eğlenceli olabileceğini görmüştüm. Amerika’da pek çok
şehirde şubesi bulunan bu konsept
artık İstanbul’da da var. Bahçeşehir Prestij Mall’da yer alan Discovery Museum çocuklara özgürce oynayabilecekleri, kendi hikayelerinin kahramanları olabilecekleri bir keşif alanı sunuyor. Discovery Museum ailelerin de bu keşiflere ortak çıkabileceği, yaş sınırı olmaksızın çocukların el, göz ve beyin becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sağlıyor.

Eğlenceli bir macera

-“Senin Maceran”gerçek zamanlı bir ajan oyunu. Bu oyunu ailece oynayabilirsiniz. Galata’daki mekana gidip oyuna başladığınızda sizi bir odaya alıyorlar, bu odadan çıkıp başka odalara geçiyor, size verilen ipuçlarını takip ederek bir bombanın izini sürüyorsunuz. Bombayı bulup etkisiz hale getirmek ve sonrasında gizli bir evrakı çalıp kimseye fark ettirmeden oradan kaçmanız gerekiyor. Televizyon ya da sinemada izlediğiniz aksiyon filmlerini aratmayacak eğlenceli bir macera yaşıyorsunuz. Çocukların ne kadar farklı düşündüğüne, sizin aklınıza gelmeyecek çözümler bulabildiklerine de şaşıracaksınız.

Haberin Devamı

Çocuğunuz okuyacağı kitabı kendisi seçsin

-Yurt dışında sıkça gördüğüm ve severek gittiğim kafe-kitapçı konsepti İstanbul’da yoktu. Bu nedenle Akaretler’de açılan Minoabir ilk olabilir. Sanat, tarih, fotoğraf, yemek kitapları dışında romanların da satıldığı kitapçının çocuk kitapları için ayrı bir bölümü de var. Hem Türkçe hem de yabancı dillerde kitap bulmanız mümkün. Kitabınızı aldıktan sonra kafe bölümüne geçip ev yapımı tadında poğaça ya da havuçlu kek yiyebilirsiniz.

-Şehrin yeni kültür ve sanat merkezi Uniq İstanbul’un içinde bulunan Tırtıl Kids Kitabevi, İstanbul’un sayılı çocuk kitapçılarından. En son çıkan çocuk kitapları dışında yabancı dilde çocuk kitaplarını, puzzle ve kişisel gelişim odaklı oyuncakları da bulabileceğiniz bir kitapçı burası. Zaman zaman çocuklar için yoga, kitap okuma gibi farklı atölyeler de yapılıyor. Çocuğunuza faydalı bir kütüphane oluşturmak için destek de alabiliyorsunuz.