Cumartesi Podyumdan yayılan sıcaklık

Podyumdan yayılan sıcaklık

18.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda sözlüklerinde “shearling” diye geçen kırkılmış koyun kürkü, 2017-18 Sonbahar/Kış sezonunun en önemli dış giyim trendlerinden. Hem uzun paltolara hem de kısa ceketlere çok yakışan bu materyalle üşümeyeceksiniz

Podyumdan yayılan sıcaklık

Uçuş uçuş tüyleri de kalın dokulu yumuşak kürkleri de yücelten bir kış sezonu var karşımızda. Ancak bu defa, kırkılmış koyun kürkleri de buluştukları form ve desenler sayesinde en az ince tüyler kadar feminen görünüyor. Başta Tory Burch, Marc Jacobs, Isabel Marant, Hermes ve Proenza Schouler olmak üzere pek çok modaevinin dış giyim koleksiyonunda kendine geniş yer bulan sıcacık koyun kürkleri motorcu ceketlerine de klasik kesimli paltolara da iri ceketli montlara da çok yakışıyor. Ancak terchimiz, elbette yapay olanlardan yana.

Haberin Devamı

Erkek giyiminin vazgeçilmezi

Şimdilerde kadın giyim podyumlarını ele geçirmiş olsa da koyun kürkünün tasarım dünyasındaki tarihi aslında erkek gardıroplarına dayanıyor. Moda tarihi kitaplarına bakılırsa bu materyal önce göçebe bir toplum olan Kumanların şapkalarında, ardından Viktoryen dönemde yaşayan İngiliz erkeklerinin paltolarında ve belki de en önemlisi İkinci Dünya Savaşı’ndaki pilotların montlarında kullanılmış. Bu sezon ise Salvatore Ferragamo, Coach 1941 ve MSGM gibi markaların erkek koleksiyonlarında görmek mümkün.

Podyumdan yayılan sıcaklık

ALIŞVERİŞ

Podyumdan yayılan sıcaklık

STİL İPUÇLARI

Podyumdan yayılan sıcaklık