Cumartesi Savulun rüzgarlar

Savulun rüzgarlar

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Panço ve pelerinler, dış giyimde sonbaharın favorisi olmaya hazır. Sizi rüzgârdan ve soğuktan korurken çok da havalı gösterecek bu parçaları alışveriş listenize ekleyin.

Savulun rüzgarlar

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı şu günlerde, çoğumuz ince pikelerden yorganlara, kanepelerin üzerinde duran battaniyelere geçtik bile. İşte, bu “sıcak bir şeylerle sarmalanma” isteği moda dünyasında da kendine karşılık buluyor ve pelerinler ile pançolar diğer tüm mevsimlikler arasından sıyrılıp sezonun birincisi oluyor. Etro, Alexander McQueen, Valentino, Roksanda ve Albertta Ferretti 2018-19 Sonbahar/Kış koleksiyonlarındaki görünümlerden ilham alarak, siz de sokak stilinizi bu giymesi ve çıkarması kolay parçalarla şıklaştırabilir ve geçiş mevsiminde “Ne giyeceğim?” derdini geride bırakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Savulun rüzgarlar

Pelerinleri tamamlamak için kullanabileceğiniz en ideal aksesuar şapka. Hem gizemli hem de havalı!

Panço ya da pelerininizin uzunluğu boyunuzla doğru orantılı olmalı. Uzun boylu değilseniz diz hizasını geçmeyen modellere yönelmeniz daha doğru olacaktır.

Savulun rüzgarlar

Pançonuzun üzerine takacağınız bir kemerle onu vücut şeklinize daha uyumlu, dolayısıyla da daha zarif bir hale getirebilirsiniz.

Çok bol elbise, etek ya da pantolonların üzerine pelerin ve panço giymekten kaçının. Bu parçalar, dar formların üzerinde kendini daha iyi gösteriyor.

Ekoseler ve şal deseni gibi etnik desenler, pançolara çok yakışıyor.

Savulun rüzgarlar

Panço ve pelerin arasındaki fark nedir?

Birbirlerine çok benziyor olsalar da panço ve pelerini birbirinden ayıran küçük farklar var. Pelerinlerin önü ya da boynu ip, düğme, fermuar gibi detaylarla kapanabiliyor ve genellikle onları palto görünümüne yaklaştıran yakaları oluyor. Panço ise yakasız ve önü tamamen açık ya da tamamen kapalı, boyundan geçirilen şal benzeri modellere deniyor.