Cumartesi Tek taraflı omuz aşkı

Tek taraflı omuz aşkı

17.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düşük omuzlardan ve straplez kesimlerden sıkılanlara iyi haber. Asimetrik omuz kesimli bluz ve elbiseler sezonu hakimiyeti altına aldı

Tek taraflı omuz aşkı

Bütün yazı düşük kesimli elbise ve bluzlarla geçiren omuzlar isyanda! Birdenbire kapanıp kış havasına bürünmek istemiyorlar. Neyse ki ünlü tasarımcılar ve modaevleri, düşük omuz ve straplez arasındaki dengeyi buldu.

80’li yılların en belirgin trendlerinden tek omuz; çarpıcı renkler ve parlak materyallerle buluşuyor ve ortaya hem seksi hem de gizemli görüntüler çıkıyor. Saint Laurent’ın koleksiyonunda mini eteklerle kombinlenen, Dior’da farklı desenlerle daha iddialı hale gelen, Lanvin’de ise fırfırlarla belirginleşen bu trende bir şans verin.

Haberin Devamı

İkonik kesimin babası

Asimetrik omuz kesimini efsaneleştiren isim, Amerikalı moda tasarımcısı Roy Halston Frowick’ten başkası değil. Kısaca “Halston” diye anılan modacı, 70’li yılların sonunda tasarladığı tek omuzlu gece elbiseleriyle bir efsane haline geldi. Onun elbiselerini disko gecelerinde en iyi taşıyan kadın ise şüphesiz Bianca Jagger’dı. Tabii “Sex and the City 2” filminde Sarah Jessica Parker’ın giydiği pembe elbiseyi de unutmayalım. Halston arşivlerinden ilhamla tasarlanan o elbise de “Halson Heritage” etiketli.

Alışveriş

- Johanna Ortiz’in poplin bluzları son zamanlarda tüm stil ikonlarının gözdesi. 565 avro.

- Kim demiş asimetrik omuzlarla romantik olunmaz diye? Roman’daki elbise bunu başarıyor. 599 TL.

Haberin Devamı

- Begüm Baccal tasarımı taşlı, tek omuzlu elbiseyle özel davetlerde mücevhere ihtiyaç duymayacaksınız. Fiyatı 4.750 TL.

- Uzun kollar ve ağırbaşlı renklerle buluşan asimetrik omuzları ofiste de giyebilirsiniz. Beymen Collection’daki bu bluz 395 TL.

İpuçları

- Eğer hafızanızda “Asimetrik omuzla kolye takılmaz” gibi bir bilgi varsa, onu silmenin tam zamanı. Zira bu sezon tasarımcılar çoğu defilelerinde tek omuzlu elbiseler giyen modellerini kolyeyle süsledi.

- Dikkati omuzlara çekerken tüm vücudu daha iyi göstermenin yolu silueti belirginleştirmekten geçiyor. Vücudunuzu bir kum saati gibi göstermek için fırfırlı ya da kabarık etekler giymeyi deneyin.

- İddialı modelleri tercih edecekseniz, göğüs kafesinizin uzunluğunu ve omuzlarınızın genişliğini dikkate alın. Eğer vücudunuza güveniyorsanız en iddialı modeller bile iyi görünecektir.

- İç çamaşırı seçimizde çok dikkatli olun. Unutmayın, sutyeniniz asla tek omuzlu kıyafetinizin içinden görünmemeli.