Dünya ABD'li turistlerin katili: Scorpions! 'Körfez Karteli' bizzat teslim etti

ABD'li turistlerin katili: Scorpions! 'Körfez Karteli' bizzat teslim etti

13.03.2023 - 14:50 | Son Güncellenme:

Meksika'da ABD'li turistleri kaçırıp öldüren kişilerin Körfez Karteline' bağlı Scorpions üyesi olduğu ortaya çıktı. Söz konusu olayın gündem olması üzerine dünya basını 'Scorpions' üyelerinin kim olduğu ve grup hakkındaki korkunç bilgileri yazdı.

ABDli turistlerin katili: Scorpions Körfez Karteli bizzat teslim etti

Dünya, dört ABD'linin kaçırıldığını Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) açıklamasıyla duydu. FBI'ın ilk açıklamasını 'Meksika'da dört ABD'li kayıp, kaçırılmalarından korkuluyor' başlığıyla geçen Associated Press (AP) haber ajansı, Matamoros'u Körfez uyuşturucu kartellerinin savaş alanlarından biri olarak tanımladı.

Haberin Devamı

'TEK KELİMEYLE İNANILMAZ'

AP'ye konuşan Zindell Brown'ın kız kardeşi Zalandria Brown ise, ağabeyinin kaçırılmasını "Bu, uyanmayı umduğunuz bir kabus gibi. Ailenizden birinin bir kamyonetin arkasına atılıp sürüklendiğini görmek, bu inanılmaz" dedi

ABDli turistlerin katili: Scorpions Körfez Karteli bizzat teslim etti

YANLIŞ ANLAŞILMA SONUCU KAÇIRDILAR İDDİASI

CNN International'a konuşan ABD'li yetkililer, ABD'lilerin bir Meksika karteli tarafından yanlışlıkla kaçırılmış olabileceğini söyledi. İsmini vermeyen yetkiliye göre, Meksika karteli ABD'lileri Haitili uyuşturucu kaçakçıları zannederek kaçırdı.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Meksika'nın kuzeydoğusundaki Tamaulipas eyaletinde yer alan Matamoros şehrinde silahlı kişiler tarafından kaçırılan 4 ABD vatandaşına ulaşıldı.

Tamaulipas Valisi Americo Villarreal yaptığı açıklamada, 4 ABD vatandaşından, 2’sinin sağ kurtarıldığını belirterek, 2’sinin ise hayatını kaybettiğini aktardı.

Haberin Devamı

SIR PERDESİ ARALANIYOR: KÖRFEZ KARTELİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken olayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Yetkililer 1930 yılından beri bölgenin en güçlü kartellerinden olan 'Körfez Karteli'nin' olayda parmağı olduğunu düşünüyor. Acımasızlığıyla bilinen kartel üyelerinin para için her şeyi yapabileceği belirtiliyor.

El Paso Polis Departmanı'nın emekli başkan yardımcısı ve eski polis müdürü Robert Almonte The Post'a kartel hakkında bilgiler vererek şöyle dedi:

'Uyuşturucu kaçaklığı ile hala ilgileniyorlar. Fakat adam kaçırma ve gasp olaylarına son yıllarda daha fazla karışıyorlar. Kaçırıp fidye istediği şahıslardan ödemeye alamayınca 'ölümcül güç' kullanıyorlar'

TERS KELEPÇELİ OLARAK BULUNDULAR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ve konuyla alakalı gelişmeler 'Körfez Karteli'ni işaret ederken, ölümcül çeteden özür geldi. ABD'lileri öldürenler elleri ters bir şekilde kelepçelenmiş olarak yetkililere teslim edildi. AP'nin aktardığına göre kartelin önde gelen yetkilileri teslim ettikleri üyelerle birlikte bir de mektup bıraktı.

ABDli turistlerin katili: Scorpions Körfez Karteli bizzat teslim etti

SUÇU SCORPİONS'A ATTILAR

Yaşananları kartelin 'Scorpions'a isimli takımının işlediği belirtilen mektupta, saldırganların "kendi kararları ve disiplinsizlikleri doğrultusunda hareket ettikleri" iddia edildi.

ABDli turistlerin katili: Scorpions Körfez Karteli bizzat teslim etti

SCORPİONS KİMDİR?

Körfez Karteli'nin bir uzansıtı olan Scorpionsların geçmişi 1980'li yıllara dayanıyor. Scorpions'un kurucusu uyuşturucu baronu Juan García Abrego, 1984'te 20 yaşına geldiğinde amcasının uyuşturucu kaçakçılığı işini devraldı ve Meksika sınırından sevkiyatı gerçekleştirmek için Cali Karteli ile bir anlaşma yaptı.

Haberin Devamı

García Abrego 1996'da tutuklandığında, Scorpions her yıl milyarlarca gelir elde ediyordu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde geniş kapsamlı bir dağıtım ağı kurmuştu.

ABDli turistlerin katili: Scorpions Körfez Karteli bizzat teslim etti

AKREPLERİN 'İĞNESİ'

Yetkililer tarafından yapılan tespitlerde Scorpions'un eski devlet, belediye ve adli polislerden oluştuğu belirtildi. Kartel, ağır silah, bomba ve zırhlı araçlarıyla günümüzde bölgede etkin bir güç konumuna yükseldi.

Kayıtlara göre Scorpions'un son lideri "El Escorpión" olarak da bilinen Lázaro Martínez Rodríguez'di. Rodriguez, 2015 yılında rakip karteller tarafından acımasızca öldürüldü.