Dünya ‘AC/DC bana iyi geliyor!’

‘AC/DC bana iyi geliyor!’

10.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, CNN’den Erin Burnett’a verdiği röportajda savaş döneminde AC/DC, Guns N’ Roses ve Eric Clapton dinlemenin kendisine iyi geldiğini söyledi.

‘AC/DC bana iyi geliyor’

Burnett’ın, “Kendiniz için bir şey yapabiliyor musunuz? Bir şeyler okumak ya da müzik dinlemek için vakit ayırabiliyor musunuz?” sorusuna yanıt veren Zelenskiy, “Bazı anlarım var. Yalnız ve sessiz bir yerde olmak önemli. Ama nasıl yalnız kalabilirim? Sadece sabahın çok çok erken saatlerinde hiç kimse ve hiçbir ses yokken müzik dinleyebiliyor ya da kitap okuyabiliyorum. Müzik gerçekten yardımcı oluyor” dedi. Ne tür müzikler dinlediğinin sorulması üzerine Zelenskiy, “AC/DC’yi seviyorum ve Ukrayna müziği. Ukrayna müziğini tabii ki çok seviyorum çünkü anadilimde yapılıyor. Bu nedenle sadece müziği değil sözleri de anlayabiliyorum. AC/DC’de sözleri anlayamıyorum ama enerjisini seviyorum. Eric Clapton ve Guns N’ Roses’ı da seviyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘AC/DC bana iyi geliyor’

‘Erken başlatmak istedim’

CNN’e verdiği röportajda Ukrayna ordusunun yürüttüğü karşı taarruz harekatına ilişkin de konuşan Zelenskiy, Ukrayna birliklerinin Rus siperleri nedeniyle yavaşladığını söyledi.

Karşı taarruz harekatını çok daha erken başlatmak istediğini ancak ihtiyaç duyulan silahları alamadıklarını söyleyen Ukrayna lideri, “Bize verilen desteğe liderlik ettiği için ABD’ye minnettarım. Ama hem onlara hem de Avrupalı liderlere karşı taarruzu daha erken başlatmak istediğimizi ve bunun ihtiyaç duyduğumuz silahları söylemiştim. Neden? Çünkü eğer daha geç başlarsak, daha yavaş ilerler” diye konuştu. Zelenskiy, gecikme nedeniyle Rus güçlerinin mayın döşemek ve savunma hatlarını güçlendirmek için daha fazla vakit bulduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

‘AC/DC bana iyi geliyor’

Geç gelen itiraf!

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Maliar, Kiev’in, geçen yıl Ekim ayında Kırım yarımadasıyla anakara Rusya’nın Krasnodar bölgesini birbirine bağlayan Kırım Köprüsü’ne saldırı düzenlediğini itiraf etti. Maliar, Telegram hesabında, “Rusların lojistiğini bozmak için Kırım Köprüsü’ne ilk darbeyi vurmamızın üzerinden 273 gün geçti” diye yazdı. O dönemde aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de bulunduğu Ukraynalı yetkililer, saldırının arkasında Ukrayna’nın olduğunu ima etmiş ancak resmi bir açıklama yapmamıştı.