Dünya Adaylar belli oluyor

Adaylar belli oluyor

10.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifasının ardından YouGov’un anketine göre, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, parti liderliği için favori isim olarak gösterildi. Ancak Wallace, dün yaptığı açıklamayla aday olmayacağını duyurdu. Wallace ‘Zor bir karar oldu’ dedi. Ankette Wallace’dan sonra en yüksek oranda oy alanlar ise sırasıyla, yüzde 12 ile Ticaret Politikası Bakanı Penny Mordaunt, yüzde 10 ile eski Maliye Bakanı Rishi Sunak, yüzde 8 ile Dışişleri Bakanı Liz Truss olmuştu. Michael Gove ve Dominic Raab ise yüzde 7 oy aldı.

Adaylar belli oluyor

 

NEVSAL ELEVLİ LONDRA - Sunak, partinin yeni lideri ve başbakan olmak için adaylığını açıklamıştı. Sunak’ın önünün açılması için bir diğer önemli isim olan Sajid Javid’in aday olmaması yönünde kulis yapıldığı öğrenildi. Javid aday olmazsa Sunak’ın işinin kolaylaşacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınına göre, Johnson’ın mevcut koşullarda yeni bir parti lideri seçilene kadar Eylül ayına kadar görevde kalması bekleniyor. Ancak bazı liderler Johnson’ın Başbakanlık Ofisini hemen terk etmesi gerektiğini savunuyor.