Dünya Bir gün arayla 2. saldırı! Birinin bacağını, diğerinin kolunu tek ısırıkta kopardı

Bir gün arayla 2. saldırı! Birinin bacağını, diğerinin kolunu tek ısırıkta kopardı

08.03.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

Brezilya'da yasak plajda yüzen küçük bir kızın başına gelenler dünyada manşet oldu. Söz konusu gelişmede kızın ampütasyona uğradığı aktarıldı.

Bir gün arayla 2. saldırı Birinin bacağını, diğerinin kolunu tek ısırıkta kopardı

Brezilya'da bir plajda yaşanan olay dünyada gündem oldu. Söz konusu olayın detayları ve fotoğrafları ise kan dondurdu. Ülkenin en ünlü plajlarından olan Piedade Plajı'nda 15 yaşındaki bir kız çocuğu köpekbalığı saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

TEK HAMLEDE KOPARDI

Saldırıda köpekbalığı kızın kolunu kopardı. Tüm gücüyle kıyıya yüzen kızın yardımına plajdakiler yetişti. Sudan çıkartılan küçük kıza ilk yardım müdahalesi yapıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ise küçük kızı hastaneye kaldırdı. Hastanede durumunun iyi olduğu öğrenilen kızın kopan kolu yerine protez takılacağı bildirildi.

Bir gün arayla 2. saldırı Birinin bacağını, diğerinin kolunu tek ısırıkta kopardı

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELDİ

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada ise kızın bilincinin plajda açık olduğu ve kolu olmamasına rağmen onun bayılmasına 'konuşarak' engel oldukları belirtildi. Görgü tanıklarından olan bir kadın ise 'Onu gördüğümde battaniyelere sarınmıştı ve götürülüyordu' dedi.

PLAJDA 2 YILDIR YÜZMEK YASAK

Yerel basında çıkan haberlerde ise plajda yüzmenin 2 yıldır yasak olduğu aktarıldı. Kaylane'ye yapılan saldırı, iki hafta içinde Pernambuco kıyılarında üçüncü saldırı oldu. Bölgede köpekbalığı saldırısı riskine karşı uyarıda bulunan 150 işaret var.

Haberin Devamı

Brezilya'da 24 yıldır yasada köpekbalığı saldırılarına karşı alınacak bir takım önlemler var. Eyalet yetkilileri son yaşananlardan sonra bu kararları uygulamak için toplanma kararı aldı.

Kayıtlara geçen köpekbalığı saldırıları büyük beyaz, kaplan ve boğa cinsi tarafından gerçekleştirildi. Saldırılardaki bariz artış ise kıyı çevresinde artan insan nüfus ve köpekbalıklarının yaşam alanlarının yok edilmesiyle bağlantılı. Geçtiğimiz yıl insanlara yönelik dünya çapında kayıtlara geçen 57 köpekbalığı saldırısı oldu. Bunların 41'i ABD'de gerçekleşti.

1 GÜN ARAYLA 2. SALDIRI

Öte yandan kan donduran olayın arkasından çıkan detay dünyada ses getirdi. 15 yaşındaki kızın yaşadığı dehşet öncesi yine aynı plajda 14 yaşındaki bir kız çocuğu köpek balığı tarafından saldırıya uğradı. 540 metre arayla gerçekleşen saldırılarda 14 yaşındaki çocuk ölümcül yaralar aldı ve bacağı kesildi.