Dünya 'Doğu Avrupa'ya asker gönderiyorum'

'Doğu Avrupa'ya asker gönderiyorum'

30.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme ihtimaline karşı, Doğu Avrupa'ya sınırlı bir asker sevkiyatı yapılacağını doğruladı.

Doğu Avrupaya asker gönderiyorum

Ukrayna kriziyle ilgili ABD ve Rusya arasındaki gerginlik devam ederken, Amerikan yönetiminin olası bir Rus işgaline karşı attığı adımlar sertleşiyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime yönelik yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine asker göndereceğim" dedi. Biden, Pittsburgh kentine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından başkent Washington DC'ye dönüşte gazetecilere açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili soru üzerine Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme ihtimaline karşı Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerine yakında zamanda az sayıda ABD askeri göndereceğini söyledi. Pentagon Sözcüsü John Kirby de, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 8 bin 500 ABD askerinin NATO bünyesinde görevlendirilmek üzere teyakkuza geçirildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Kan sevkiyatı!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya-Ukrayna krizini değerlendirdi. "Putin de hala doğru şeyi yapabilir" diyen Austin, Rusya ile çatışmanın kaçınılmaz bir şey olmadığını, diyalog ve diplomasi için hala alan olduğunu belirtti. Austin ve Milley, 8 bin 500 ABD askerinin henüz hiçbir yere hareket etmediğini, mobilize edilirse bu askerlerin NATO Mukabele Gücü'nün bir parçası olacağını vurguladı.
Milley de, Rusya'nın geri adım atması gerektiğini belirterek, bir saldırının iki taraf için de korkunç sonuçları olacağına dikkat çekti. Milley, "Eğer savaş patlak verirse sivil nüfus çok büyük zarar görecektir" dedi. Nitekim Euronews'te yer alan haberde, Moskova'nın savaş durumunda "yaralıları tedavi etmek için Ukrayna sınırına kan sevkiyatı yapmaya başladığı" iddia edildi.