Dünya Doğum sırasında feci ölüm! Fazla narkoz verilince olanlar oldu

Doğum sırasında feci ölüm! Fazla narkoz verilince olanlar oldu

24.01.2023 - 11:29 | Son Güncellenme:

ABD'de anestezi teknisyeninin hatası yüzünden doğum sırasında hayatını kaybeden kadın dünya gündemine oturdu.

Doğum sırasında feci ölüm Fazla narkoz verilince olanlar oldu

3 yıl önce ABD'nin New York eyaletinde yaşanan korkunç olayın detayları yeniden gündem oldu. Söz konusu olayda Woodhull Tıp Merkezi'nde doğum yapan 26 yaşındaki hamile Sha-Asia Semple'a anestezi için narkoz verilecekti.

Haberin Devamı

Ancak Anestezi uzmanı Shelchkov rutin prosedürü alt üst etti. Anesteziyi genç kadının karnına vermek için iğneyi yaklaşık 10 cm içeri sokması gereken Shelchkov, bu iğneyi yaklaşık 30cm kadar kadının karnına soktu.

Doğum sırasında feci ölüm Fazla narkoz verilince olanlar oldu

'BUNUN TEKRAR OLDUĞUNA İNANMIYORUM'

Narkozu kadının vücuduna veren Shelchkov, bir süre sonra kadından 'nefes alamıyorum' sözlerini duydu. Panikleyen Schelchkov'un yardımına ise hastaneden bir doktor koştu ve genç kadına müdahale etmeye başladı.

O yıllarda hazırlanan bir raporda, doktor Shelchkov'a "Bunun tekrar olduğuna inanamıyorum," diye bağırdı. Bu rapora göre Shelchov'un bu hatası ilk değildi.

GENÇ KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan doktorun müdahalesi sonrası doğum gerçekleşti. Bebek sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açarken annesi Semple hastanede öldü.

Haberin Devamı

Yaşanan ölüm George Floyd cinayetinin hemen arkasından gelince protestolar başladı. Şimdiye kadar, Semple'ın ölümüne neden olan belirli tıbbi hatalar, kamuoyuna ayrıntılı olarak bildirilmedi. Ancak hastanede yapılan diğer benzer hatalarda yine Shelchov'un adının geçtiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Schelchkov ise, 40 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek talihsiz olayla ilgili şunları söyledi:

'Yıkıldım ve intihara yakın hissediyorum. O bebek annesiz büyüyecek'

Doğum sırasında feci ölüm Fazla narkoz verilince olanlar oldu

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bebeğin son durumu da belli oldu. Aradan geçen 3 yılda babası tarafından büyütülen Silly, şimdilerde jimnastikle ilgileniyor. Silly'nin bazen annesini sorduğunu belirten Baba Juwan Lopez ise ara sıra annesinin fotoğraflarını çocuğuna gösterdiğini aktardı.