Dünya Güzellik kraliçesinin feci sonu! Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

Güzellik kraliçesinin feci sonu! Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

26.05.2022 - 06:53 | Son Güncellenme:

Hayatı boyunca öğretmen olmak istedi ve hayalini de gerçekleştirdi. Kayıplara karıştığı tarihlerde bir lisede öğretmenlik yapıyordu. Hem akıllı hem de güzel bir kadındı. Üstelik güzelliği tescilliydi. Öğretmen olmadan önce güzellik yarışmasında kraliçe seçilmişti. Bir gün ortadan kayboldu ancak polisin genç kadının başına gelenleri çözmesi yıllar aldı. Soruşturmanın sonunda mahkemenin verdiği karar ise büyük şaşkınlık yarattı.

Güzellik kraliçesinin feci sonu Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

2005 yılının sonbaharında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolduğunda henüz 30 yaşındaydı. ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Ocilla şehrinde sakin bir hayatı vardı. Arabası park halinde evinin önündeydi. Ancak araç kilitli değildi. Üstelik cep telefonunu da yanında götürmemişti. Evde inceleme yapan ekipler cep telefonunu yatak odasında buldu. Telefon şarja takılı haldeydi. Özel eşya ya da anahtar gibi objeleri arayan ekipler, hüsranla karşılaştı. Evde yapılan incelemedeki en önemli detay yatak odasındaki lambaydı. Tüm şüpheleri üzerine çeken bu lamba kırık bir haldeydi. Evde şüpheli bir şeyler yaşanmıştı ama ortada ne bir kan lekesi ne de kırık lamba dışında bir ipucu vardı. Ama 30 yaşındaki kayıp kadının başına gelenler çok geç de olsa sonunda ortaya çıkacaktı.

Haberin Devamı

Güzellik kraliçesinin feci sonu Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

BİR LİSEDE TARİH ÖĞRETMENİYDİ

Adı Tara Grinstead'dı. Hayatı boyunca öğretmen olmak istemişti. Yıllarca kurduğu bu hayali sonunda gerçekleştirmişti. Kayıplara karıştığı tarihlerde Irwin County Lisesi'nde öğretmenlik yapıyordu. Branşı tarihti. Öğrencileri tarafından çok sevilen, meslektaşlarının takdir ettiği Grinstead, aslında sadece bir tarih öğretmeni değildi. Güzeldi ve çekiciydi. Üstelik güzelliği tescilliydi. Henüz genç yaşlarda şansını bir güzellik yarışmasında denemişti. Yıllarca öğretmen olma hayali kursa da çevresindekilerin ısrarları sonucu katıldığı Miss Georgia yarışmasında birinci olmuştu. Yani o, hem çok sevilen bir lise öğretmeni hem de aynı zamanda eski bir güzellik kraliçesiydi. Ve şimdi ortadan kaybolmuştu. Öğrencileri, meslektaşları, ailesi, dostları perişan halde ondan gelecek en ufak bir haberi sabırla bekliyorlardı.

Haberin Devamı

SADECE 90 SANİYE İÇİNDE...

2005'te yaşanan bu olay uzun bir süre çözülemedi. Polis bir türlü ipucu bulamıyor, Grinstead'ın ailesi ise çok sevdikleri genç kadının canlı bulunacağına dair umutlarını korumaya çalışıyordu. Grinstead'ın yakınları için bir hayli zor geçen bu süreç 2017'de noktalandı. Grinstead bulunmamıştı. Ama başka bir önemli gelişme vardı.

Ryan Duke adlı bir Georgia'lı, 2017 yılında polis merkezinden içeriği girdiğinde büyük bir itirafta bulunmuştu. Duke'un verdiği ifadede "Grinstead'ı ben öldürdüm. Bir arkadaşımın yardımıyla cesedi yakıp kül ettim" sözleri yer almıştı. Polis şaşkındı. 12 yıldır çözülemeyen, en ufak bir ipucu dahi bulunamayan cinayete dair bir adam yıllar sonra ortaya çıkmış ve katilin kendisi olduğunu iddia etmişti. Üstelik böylesine önemli bir itiraf sadece 90 saniye içinde gelmişti.

Güzellik kraliçesinin feci sonu Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

'ALDIĞIM NEFESİ HAK ETMİYORUM'

İtiraftan sonra gözaltına alınıp tutuklanan Ryan Duke hakkında mahkeme süreci başladı. Herkes Grinstead'ın katilinin Duke olduğunu düşünüyordu. Sonuçta ortada bir itiraf vardı. İtirafının devamında, "Aldığım nefesi hak etmiyorum" diyen Duke, uyuşturucu almak için paraya ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle eski güzellik kraliçesinin evine girdiğini söylemişti. Grinstead'ı yalnızca korkutmak istediğini ancak bu esnada genç kadının başına ölümcül bir darbe geldiğini anlatan Duke, cinayetle yargılanmaya başladı.

Ancak mahkeme sürecinde büyük bir sürpriz yaşandı. Duke, kısa bir zaman sonra itiraflarının hepsini geri aldı. Polise itiraflarda bulunurken uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu söyleyen Duke, gerçek katilin yakın arkadaşı Bo Dukes olduğunu iddia etti. Arkadaşının kendisine yapabileceklerden korktuğu için ilk başta yalan ifade verdiğini belirten Duke, arkadaşı Dukes'un ona genç kadının çantasını ve cüzdanını gösterdiğini ve ikilinin birlikte Grinstead'ın cesedini bir ceviz bahçesine götürüp yaktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖNCE İTİRAF ETTİ, SONRA...

Uzmanlar bu itiraftan sonra söz konusu bölgede araştırma yaptı ancak bulunan kemik parçalarını Grinstead'ın DNA'sıyla eşleştirme çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine mahkeme Bo Dukes'u yargılama sürecine dahil etti ancak Dukes hiçbir soruyu yanıtlamayı kabul etmedi. Dukes sadece cesedi yakmaya yardım ettiğini kabul etti. Mahkeme, 2019 yılında Bo Dukes hakkındaki kararı verdi. Dukes, Grinstead'ın ölümünü gizlemekten 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu esnada Grinstead'ın cesedinin taşınmasına ve yakılmasına yardım etmekle suçlanan Ryan Duke 2017'den beri hapishanedeydi. 2019 yılında Bo Dukes hakkında verilen hapis cezasından sonra onun nasıl bir ceza alacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyordu. Duke önce cinayeti işlediğini itiraf etmiş ancak daha itirafını geri çekerek masum olduğu konusunda ısrar etmiş ve jüride büyük bir kafa karışıklığı yaratmıştı. Ryan Duke hakkındaki karar geçtiğimiz günlerde sonunda belli oldu.

Güzellik kraliçesinin feci sonu Yaptıklarını anlattı ama ödül gibi karar

ALDIĞI CEZA İSYAN ETTİRDİ

Mahkeme, 2017'de polise sadece 90 saniye içinde "Katil benim" itirafında bulunan ancak daha sonra bu itirafını geri çeken Ryan Duke hakkında beraat kararı verdi. Yani Ryan Duke, eski güzellik kraliçesini öldürmekten suçsuz bulundu. Ancak Ryan Duke için işler bu noktada bitmedi. Çünkü mahkeme Duke'u, genç kadının ölümünü gizlemekten suçlu buldu ve cinayete ilişkin beraat kararından sadece üç gün sonra bu kez onu 'ölümü gizleme' suçundan 10 yıllık hapis cezasına çarptırdı. Halihazırda 5 yıldır mahkum olan Duke'un sadece 5 yıl daha hapishanede kalması bekleniyor.

Haberin Devamı

Grinstead'ın kız kardeşi Anita Gattis ise verilen 10 yıllık hapis cezasının Duke için yeterli olmadığını ancak bir başkasının ölümünü gizlemek için alınabilecek cezanın en fazla 10 yıl olduğunu bildiğini söyledi. Cezaya isyan eden Gattis, "Kardeşim 16 yıldır yaşamıyor. Yani Duke'a verilen 10 yıllık ceza yeterli değil. Ona verilen ceza aslında olması gerekenden 7 yıl daha az" yorumunda bulundu. Grinstead'ın üvey annesi Connie Grinstead ise "Tara'nın ölümü hepimizin hayatında asla doldurulamayacak bir boşluk bıraktı. Nefes aldığımız her gün onun yokluğunu hissediyoruz" dedi.