Dünya Nükleer savaşta ölmeyi göze almış

Nükleer savaşta ölmeyi göze almış

25.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de eski first lady Jackie Kennedy’nin, Küba Füze Krizi sırasında Rusya’nın olası nükleer saldırısında Beyaz Saray’ın sığınağına kaçmak yerine çocuklarıyla ölmek istediği ortaya çıktı.

Nükleer savaşta ölmeyi göze almış

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy’nin koruması olan gizli servis ajanı Clint Hill, ‘first lady’nin 1962’de ülkesinin Sovyetler Birliği ile nükleer savaşın kıyısına geldiği Küba Füze Krizi sırasında çocuklarıyla birlikte ölmeye hazır olduğunu açıkladı. Şu anda 90 yaşında olan Hill, Soğuk Savaş geriliminin
60. yılında Twitter’da yaptığı açıklamada, ABD 1962’de Sovyetler Birliği ile nükleer savaş paniği yaşarken, dönemin first lady’si Kennedy’nin sakin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘ASLA SAKLANMAM’

Hill, “Jackie Kennedy’ye eğer füzeler atılırsa onu ve çocukları sığınağa alacağımızı söylediğimde, çocukları John ve Caroline ile çimenlerde cesur askerler gibi yürüyeceğini ve diğer tüm Amerikalılarla aynı kaderi paylaşmaktan kesinlikle kaçınmayacağı” ifadesini kullandı.

Hill’in bugün yayımlanan “Bayan Kennedy ile Seyahatlerim” adlı anı kitabı, ajanın Kennedy ailesiyle geçirdiği zamana ışık tutuyor.

Kennedy ailesine verdiği hizmetler ve 1963’te öldürülen Başkan Kennedy’nin cesedini hızla örtmesi nedeniyle dönemin Hazine Bakanı Douglas Dillon tarafından cesaret ödülüyle onurlandırılan Hill, kitabında suikastın bıraktığı travma yüzünden intiharı denediğini anlattı. 1975’te emekli olduktan sonra psikolojik destek alan Hill, travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını, çok içki içmeye başladığını ve 6 yılını inzivada geçirdiğini açıkladı.