Dünya Parkeleri sökünce evin altından çıktı! Sırrını çözmek için önlerinde 2 seçenek var

Parkeleri sökünce evin altından çıktı! Sırrını çözmek için önlerinde 2 seçenek var

19.09.2022 - 06:59 | Son Güncellenme:

Yıllarca çalışıp birikim yapan genç karı-koca çocuklarıyla birlikte yaşayabilecekleri geniş bir ev arıyorlardı. Ancak uzun arayışın sonunda hayallerindeki evi bulan çift, parkelerin altında yatan gerçekten habersizdi. Şimdi ise bu sırrı çözmek için önlerinde 2 seçenek var.

Parkeleri sökünce evin altından çıktı Sırrını çözmek için önlerinde 2 seçenek var

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Emily Jean Henry (28) ve Jeffrey Henry (30) çifti ABD'nin Arkansas eyaletinde iki çocuklarıyla birlikte yaşıyor. Uzun yıllar hayallerindeki eve kavuşmak için gerekli birikimleri yapan çift sonunda yaşadıkları yere çok yakın bir yerde ev buldu. Evi görür görmez hayran oldular çünkü hayallerindeki o eve çok yaklaştıklarını biliyorlardı. Evi satın almadan önce gezmek isteyen ikili çocukları için oyun alanı olarak kullanabilecekleri odanın döşemesinde bir çöküklük fark etti. Ancak bu çöküklüğün bir tehlike barındırmadığını, eğer evi alırlarsa bütün döşemeleri yeniden onarabileceklerini düşündüler. Emlakçı, çifte evle ilgili bilmeleri gereken tüm özellikleri anlattı. Sonunda Emily ve Jeffrey evi satın almaya karar verdi.

Haberin Devamı

Parkeleri sökünce evin altından çıktı Sırrını çözmek için önlerinde 2 seçenek var

23 dönümlük arazide mutlu bir yuva kuracaklarına inanan ikili işe ilk olarak evin döşemelerinden başlama kararı aldı. Ancak kimse çocuklar için düşündükleri odanın döşemesinin altında yatan sırrın ne olduğunu tahmin edemezdi. Muhtemelen Emily ve Jeffrey de gördüklerine ilk başta inanamadılar. Daha önce döşemenin bazı bölgelerinde yer yer çökmelerin olduğunu fark etmişlerdi ancak parkeler tamamen söküldüğünde gördükleri karşısında şaşkına döndüler. Evin ortasında 12 metre derinliğinde kocaman bir havuz vardı. Havuz zemini ile döşeme arasında büyük bir boşluk bulunuyordu ve döşemeyi havada tutan tek şey kalastan yapılmış destek kirişleriydi. İptal edilmiş bir havuzun betonla doldurulması gerekiyordu ancak ne yazık ki  evin bir önceki sahibi bunu yapmamıştı.

Haberin Devamı

'KOCAMAN BİR HAVUZ BİZE BAKIYORDU'

Evlerinin ortasında, döşemelerinin altında devasa bir havuz bulduklarını söyleyen Emily verdiği röportajda, şunları dile getirdi:

"Evi satın aldıktan sonra zaten tüm döşemeleri değiştirmeye karar vermiştik. Çocuklarımız için düşündüğümüz odanın döşemesinde bazı çöküklerin olduğunu fark ettik ve ilk olarak o odadan başladık. Döşemeleri kaldırınca kocaman beton bir havuzun orada bize baktığını gördük."

Parkeleri sökünce evin altından çıktı Sırrını çözmek için önlerinde 2 seçenek var

ÖNLERİNDE 2 SEÇENEK VAR

Evi satın almadan önce emlakçı onlara evin zemininde eskiden bir havuz olduğu bilgisini vermişti. Ancak o havuzun doldurulmadığını ve birkaç kirişle desteklendiği, üzerine bir de döşeme yapıldığını hiç söylememişti. Üstelik odanın ortasındaki havuz evde buldukları son şey değildi. Döşemeler kaldırılınca yatak odasında da bir jakuzi olduğunu gördüler. Çift satın aldıkları evin altının havada durduğunu ve derin devasa boşluklar olduğunu düşündükçe ne yapmaları gerektiği konusunda kararız kaldı.

İki seçenekleri vardı: Ya tüm boşluklara beton döküp zemini tamamen dolduracaklardı ya da 20-30 yıllık havuz ve jakuziyi yeniden aktif hale getireceklerdi. Havuzu ve jakuziyi aktifleştirmeye daha istekli olan çift, müteahhitlerden gelecek fiyatı bekliyor ve 30 bin doların (yaklaşık 546 bin lira) altında bir fiyat vermeleri için dua ediyor.