Dünya Hollanda'da rehine krizi! Şüpheli tutuklandı

Hollanda'da rehine krizi! Şüpheli tutuklandı

30.03.2024 - 12:50 | Son Güncellenme:

Hollanda'nın doğusundaki bir barda başlayan rehine paniği, polisin şüpheliyi binadan çıkarken tutuklamasıyla sona erdi.

Hollanda'nın doğusunda bulunan Ede'de bir barda çok sayıda kişinin rehin alındığı kaydedildi. Hollanda polisi, ilk bilgilere göre olayın 'terörizm' olduğuna dair bir belirti olmadığını açıkladı. Ulusal gazete Telegraaf'ın birkaç isimsiz kaynağa dayandırdığı haberine göre, insanlar yerel Petticoat adlı barda tutuldu. 

Haberin Devamı

Rehin alan kişinin üzerinde patlayıcı madde bulunması ihtimaline karşılık, civardaki 150 ev boşaltıldı. Polis, rehin alma olayını bir kişinin gerçekleştiğini bildirdi. Eğlence merkezinde en az üç kişinin rehin tutulduğu ve bunların büyük olasılıkla çalışanlar olduğu belirtildi.

De Telegraaf gazetesine göre, üzerinde silah ve patlayıcı bulunan bir kişi kapanış saatinde gelerek, içeridekileri rehin aldı. Polis, eğlence merkezini güvenlik çemberine aldı. Halka, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Yanı sıra, bölgede tren seferleri de durduruldu. 

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

 

1/4

2/4

3/4

4/4

Erken saatlerde meydana gelen olay dolayısıyla halka kasaba merkezinden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Güvenlik güçlerinin X hesabında yapılan paylaşımda, "İçeride kalın ve gelip izlemeyin" diye yazıldı. Belediye sözcüsü ise, tahliye edilen sakinlerin yerel belediye binasına alınacağını söyledi. 

Haberin Devamı

İlk olarak üç kişilik bir grup serbest bırakıldı, kısa süre sonra dördüncü bir rehine daha serbest bırakıldı ve şüpheli daha sonra tutuklandı. Olay yerindeki gazeteciler, bir adamın elleri havada dışarı çıktığını ve gözaltına alınarak polis aracına bindirildiğini bildirdi.

BÖLGE KORONAVİRÜS DÖNEMİNDE GÜNDEME GELMİŞTİ

Polis, hafta sonları geç saate kadar açık olan eğlence yerindeki rehine olayına ilişkin sabah saat 06.00 sularında ihbar aldı. Bölgeye özel timler ve keskin nişancılar da dahil çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi.

Hollanda’nın doğusunda Ede, ülkenin en dindar yerleşim yerlerinden birisi olarak biliniyor. Kiliselerin çokluğu ve yaygınlığı ile tanınan Ede, koronavirüs önlemleri ve aşıya karşı protesto gösterileri sebebiyle de sık sık gündeme gelmişti.