Dünya Son kurban Farage!

Son kurban Farage!

21.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Brexit çıkmazı sürerken, siyasetçilere olan öfke de giderek artıyor. Ülkede son dönemde “milkshake” (muzlu süt) kullanılarak yapılan protesto gösterilerinin son kurbanı Nigel Farage oldu.

Son kurban Farage

Bir etkinlik için Newcastle’da bulunan Brexit Partisi lideri Farage, aracından indikten sonra üzerine milkshake fırlatıldı. Farage’ye yaklaşan bir protestocu, “Faşist” diye bağırarak elindeki muzlu süt bardağını İngiliz siyasetçinin üzerine attı. Olay yerinden hızla uzaklaşan Farage, bu sırada korumasını “Tam bir başarısızlık, bir mil öteden tespit etmeniz gerekirdi” ifadeleriyle azarladı. Farage’nin hafta sonunda İskoçya’nın başkenti Edinburgh’daki mitingi sırasında, çevredeki dükkanlar polisin talebi üzerine süt ürünleri satışını durdurmuştu.

Haberin Devamı

Patlama yapabilir

Bu saldırı ile, ülkede aşırı sağcılara yönelik süt ürünleri kullanılan protesto sayısı 4’e yükselmiş oldu. Ülkede geçtiğimiz günlerde İslam karşıtı Pegida’nın İngiltere şubesinin kurucusu Tommy Robinson’a iki kez, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) milletvekili adayı Carl Benjamin’e de bir kez sıvı süt ürünlü protesto saldırısı gerçekleştirilmişti.

Öte yandan Şubat ayında kurulan Brexit Partisi’nin, İngiltere’de perşembe günü yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy patlaması yapması bekleniyor. Anketlere göre iktidardaki Muhafazakar Parti ile ana muhalefetteki İşçi Partisi, ülkede yaşanan Brexit krizi nedeniyle oy kaybederken, İngiltere’nin AB’den anlaşmayla veya anlaşmasız olarak bir an önce ayrılmasını savunan Brexit Partisi ile AB üyeliğinin devamını isteyen Liberal Demokrat Parti yükselişte.

Haberin Devamı

Son kurban Farage

İngiltere’de son bir yılda yapılan kamuoyu araştırmaları, Brexit’in geleneksel siyasi partilere duyulan bağlılığı zayıflattığını ortaya koydu. Araştırmalara göre, seçmenler Brexit konusunda kutuplaşmış bulunuyor.